Femeia care a băut dintr-o sticlă de la gunoi a murit

Iașul sub lupă

Ieşeanca internată joi în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi după ce a băut metanol a murit. Femeia în vârstă de 50 de ani şi-a pierdut viaţa în cursul nopţii trecute, în secţia ATI, acolo unde era monitorizată încă de la internare. Concubinul victimei se află internat în stare stabilă la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“, unde a fost transferat pentru dializă.

„Pacienta a decedat în cursul nopţii trecute din cauza complicaţiilor apărute după intoxicaţia cu metanol“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Cei doi concubini au ajuns în comă la spital miercuri ziua, la diferenţă de câteva ore. Ambii s-au intoxicat cu alcool toxic, după ce au băut un lichid dulceag pe care l-au găsit într-o sticlă aruncată la gunoi. În ultima lună, opt ieşeni au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu intoxicaţie cu alcool toxic.

Dintre aceştia, şase şi-au pierdut viaţa. Ultima victimă decedată, o pacientă preluată de pe Aleea Rozelor, cu o intoxicaţie severă cu alcool toxic, a suferit primul stop cardio-respirator încă de la prezentarea în UPU. Rezultatul analizelor recoltate în UPU şi prelucrate la IML Iaşi au arătat că pacienta este intoxicată cu metanol. După câteva ore de la internarea pacientei, concubinul acesteia a fost şi el transportat în stare gravă, la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Bărbatul a ajuns în UPU în comă de gradul I şi a fost transferat la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“ pentru dializă.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *