Poliţiştii călare vor avea nevoie de permis de conducere

Iașul sub lupă

Călăreţii care vor fi angajaţi de Poliţia Locală sunt nevoiţi să deţină permis de conducere. Este una dintre condiţiile de participare la concurs. Reprezentanţii instituţiei au explicat că a fost introdus acest criteriu întrucât caii vor fi transportaţi de la Hamac (locul unde sunt cazaţi) în oraş cu un autovehicul din dotarea Poliţiei Locale.

Instituţia a lansat concursul pentru angajarea a cinci persoane la Compartimentul Poliţia Locală Călare, data limită de depunere a dosarelor fiind 29 martie. Potrivit calendarului anunţat de instituţie, pe 11 aprilie va avea loc proba sportivă, pe 18 aprilie – proba scrisă şi pe 20 aprilie va fi interviul. Alte criterii de angajare constau în studii medii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat şi vechime minimă de 5 ani (1 post, grad profesional principal) sau 9 ani (3 posturi, grad profesional superior) în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.

Pentru cel de-al cincilea post (grad profesional debutant) nu este solicitată experienţă. Poliţia Locală a achi­ziţionat cinci cai (trei frizieni, un cal de sport unguresc şi un metis lipiţan) la sfârşitul anului trecut cu intenţia de a înfiinţa Compar­ti­mentul Călare al instituţiei. Costurile s-au ridicat la circa 100.000 lei. Echipajele călare vor patrula atât în zona centrală, cât şi în cartiere.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *