Bârfe colorate, frumos ambalate. Acest latifundiar a spart miișoare de euroi în Paris

Haz de necaz

Un reporter „Ieșeanul”, deghizat în copilot, ne-a șoptit că săptămâna trecută, un mare investitor din agricultură a zburat până la Paris. De relaxare și de shopping, Nicu Culcuș a fost în capitala Franței împreună cu soția și cu un cupu tânăr. Francezii l-au primit pe Culcuș cu brațele deschise, mai ales că latifundiarul și-a golit buzunarele de euroii agonisiți în campaniile agricole de anul trecut. După patru zile petrecute la Paris, mister Culcuș tot mai avea ceva „mălai” prin portofel. De-un par exemplu, în duty-free-ul de pe aeroportul de întoarcere, madam Culcuș, soția latifundiarului, a mai spart vreo 6-700 de euroi pe parfumuri și alte lucruri folositoare cochetăriei. Afaceristul a vrut să-și ia și el niște uischeane, dar a strâmbat din nas când a văzut prețurile și a ieșit din magazin cu punga goală.

Nume surpriză în cursa pentru șefie: Crește miza la alegerile interne din filiala ieșeană a liberarilor. V-am spus noi acum vreo două săptămâni că în cursa pentru șefia partidului din Podu ăl Roș s-a înscris fostul prezident, Costică Halexe. Părea chiar favorit să preia din nou partidul. Dar surpriză mare! În cursă va intra, se pare, și-un flăcău dipotat, ăl de conduce liberalii nemți, ăia de la munte, din județul vecin. Cum care flăcău? Mugurașul care a activat mulți ani la Iași, dar care în ultima perioadă fusese detașat, ca șef suprem, la liberarii de la munte. Acum cică ar vrea să se întoarcă la Iași. Oricât de curat ar fi aerul la munte, dipotatul tot la Iași se uită cu jind. Filială mare, vizibilitate bună. Și cică și Bucureștiul îi cam suflă-n pânze.

Un ales local e stors de puteri: Băi, fraților, dar s-a dat de tot la fund tânăra speranță a politichiei locale. Andrușca Postolaș de la 4 Iași a intrat efectiv în pământ. Prestațiile lui din Consiliul Local sunt din ce în ce mai străvezii. Nimeni nu-l mai înțelege, e confuz în exprimare și bag în explicații, proiectele sunt subțiri. Dar, colac peste pupăză, nu mai are aceeași efervescență nici pe Facebook, adică exact mediul care l-a consacrat și care ni l-a vârât în Consiliul Local. Andrușca seamănă cu un alergător la maraton care, după primii 10 kilometri, e deja istovit, stors ca o lămâie. Frate, dacă nu mai poți, aruncă prosopul, cere-te afară. Nu mai ocupa de pomană scaunul ăla dacă nu mai ai nimic de spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.