Firul complet al evenimentelor în care bestia cu Audi a ucis o familie în Podu Roş

Iașul sub lupă
Un individ iresponsabil a depăşit cu viteză mare, pe contrasens, coloana aflată la semafor şi a intrat în plin într-un Logan care ieşise de pe Aleea Rozelor. Cei doi pasageri, soţ şi soţie, aflaţi în Logan, au murit pe loc. Șoferul Claudiu Paşnicu din Audi a fugit de la locul faptei. Ieri, a fost arestat pentru 30 de zile.

O familie de ieşeni a pierit sâmbătă într-un accident teribil care a avut loc în zona Podu Roş. În jurul orei 13, trecătorii şi şoferii care stăteau la semaforul de pe şoseaua Nicolina au  fost martorii unui accident groaznic, în care au murit un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie. Şoferii care aşteptau la semafor au văzut un bolid Audi care coboară în viteză de pe podul Nicolina, spre Podu Roş, depăşeşte coloana de maşini staţionată la semafor şi izbeşte violent în lateral un Logan care ieşise de pe Aleea Rozelor. Forţa loviturii a proiectat Loganul în coloana de maşini staţionate la semaforul de la intersecţia cu Aleea Rozelor, pe direcţia Podu Roş către Nicolina, şi a lovit alte patru autoturisme, după care s-a răsturnat pe o parte.

Trecătorii şi ceilalţi şoferi au sărit în ajutorul victimelor, însă nu au putut scoate cei doi pasageri din autoturism, din cauza poziţiei, şi au repus maşina pe cele patru roţi. Pompieri care au ajuns la faţa locului au smuls portierele pentru a scoate pasagerii, Doina şi Eugen Buzea, apoi i-au dus pe aceştia în două ambulanţe. Medicii nu au mai putut face nimic pentru cei doi, şi au declarat decesul. Bărbatul a suferit răni puternice la cap. Între timp, şoferul din Audi s-a făcut nevăzut, chiar dacă era plin de sânge. Imediat, poliţiştii au aflat cine este proprie­tarul autoturismului, respectiv Claudiu Marian Paşnicu, în vârstă de 25 de ani, cu adresa de domiciliu pe strada Ciric. Du­minică, fratele bărbatului mort a postat pe Facebook un mesaj pentru şoferul autoturismului Audi. „Nu cred că există cuvinte pentru personajul care a curmat viaţa fratelui meu şi a cumnatei mele. Pot spune doar atât: dacă s-ar naşte de acum încă de o sută de ori, tot nu ar ajunge la nivelul uman, spiritual şi intelectual al niciunuia dintre cei doi oameni minunaţi pe care i-a ucis“, a spus fratele lui Eugen Buzea.

„A venit chiar pe contrasens“

Scena cumplitului accident a fost surprinsă de două camere: una a Poliţiei Locale şi o alta instalată pe una dintre maşinile lovite în timp ce staţiona la semafor, care au fost predate cu proces-verbal Biroului Rutier Iaşi. Surse din cadrul Poliţiei au preciazat că în imagini se poate vedea clar că Paşnicu circula cu viteză şi a intenţionat să „ia faţa“ autoturismelor staţionate la semafor, şi a intrat în intersecţie chiar pe culoarea roşie a sema­forului. Martorii au spus că, cel mai probabil, şoferul a încercat o manevră „golănească“ de a „lua faţa“ şoferilor staţionaţi la semafor.

„A venit chiar pe contrasens. A văzut secundele de la semafor şi a calculat că atunci când se face verde, el să intre primul în intersecţie“, a spus unul dintre şoferii maşinilor lovite în urma accidentului. Un alt trecător care se afla prin zonă a spus că în autoturismul Audi s-ar mai fi aflat încă o persoană, însă poliţiştii nu au confirmat acest lucru. Cert este că, în timp ce Paşnicu era căutat de poliţişti acasă, acesta a mers la un avocat, iar în jurul amiezii s-a predat. La audieri, a refuzat să facă vreo declaraţie şi a tăcut mâlc. „În jurul orei 15, tânărul în vârstă de 25 de ani s-a prezentat la sediul Serviciului Rutier, declarând că a condus autoturismul în momentul producerii accidentului rutier. Acesta a fost testat alcoolscopic, stabilindu-se că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei. Duminică la amiază, judecătorii au decis să îl aresteze pe Claudiu Paşnicu pentru 30 de zile pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încu­viinţarea organelor de poliţie. De asemenea, în cadrul dosarului penal, poliţiştii au cerut o expertiză pentru a se stabili cu ce viteză a fost lovit autoturismul Logan.

Cine este criminalul

La cei 25 de ani ai săi, Claudiu Marian Paşnicu se prezintă pentru credulii de pe Internet ca fiind unul dintre „cei mai importanţi analişti financiari din domeniul pariurilor sportive“. „Eu lucrez de foarte mulţi ani în domeniu, pe plan internaţional. Atunci când ai rezultate, apar şi fel şi fel de investitori cu fel şi fel de propuneri. Vorbim de investitori care joacă de la 20k în sus. Încerc să îi învăţ multe lucruri pe clienţii mei în acest domeniu, să îi fac să privească la un alt nivel, ca pe o investiţie. Să nu urmărească neapărat un câştig imediat, cu mize mici. Cu 10 lei să ia 50. Nu, nu asta este ideea. Totul e pe bază de high stake, pe meciuri cu high confidence“, le-a precizat Paşnicu cititorilor unui site de pariuri.

\"\"

Totuşi, este greu de crezut ca numai aceasta să fie sursa sa de bani pentru a cumpăra cele două autoturisme Audi cu care se „afişează“ pe reţelele de socializare. În fotografiile publicate în aceste reţele, tânărul îşi arată muşchii lângă maşinile sale, printre care se află şi cea implicată în accidentul de sâmbătă la amiază. După ce a fugit de la locul accidentului, tânărul s-a predat Poliţiei în jurul orei 15, venind la sediul Biroului Rutier Iaşi însoţit de un avocat. La audieri, acesta nu a dorit să facă declaraţii, apoi în jurul orei 24, a fost introdus în arestul preventiv de la Poliţia Municipiului Iaşi.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *