EXCLUSIV: Marian Șerbescu, viitorul prefect de Iași

Politică la patru ace

PSD Iași l-a nominalizat pe fostul șef al Cancelariei Prefectului și actual consilier la Prefectură, Marian Șerbescu, ca propunere către Guvern pentru a ocupa funcția de Prefect al județului Iași. Concurenții lui Șerbescu au fost doi angajați ai Fiscului, Mihai Jehac și Adrian Blănaru. Ultimul s-a retras din cursă, iar Jehac s-a clasat la mare distanță ca voturi acordate de membrii Biroului Permanent Județean (BPJ) al PSD Iași, în ședința de vineri, 3 martie. Propunerea ca Șerbescu să fie viitorul prefect de Iași urmează să fie înaintată Guvernului Grindeanu. „Am auzit că am fost prima propunere pentru funcția de prefect și mă simt onorat. Consider că este o încununare și o recunoaștere a muncii mele de 20 de ani în administrația publică locală”, a declarat Marian Șerbescu pentru IEȘEANUL. Acesta a activat timp de 15 ani în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, ajungând până la poziția de director general adjunct, apoi a fost timp de patru ani directorul Cancelariei Prefectului și lucrează în prezent tot în cadrul Prefecturii pe post de consilier.

În aceeași ședință a BPJ s-au depus și candidaturile pentru funcțiile de secretar de stat și directori în cadrul ministerelor sau în agențiile guvernamentale. Fostul șef al tesediștilor ieșeni, Ionuț Câmpeanu, actual consilier județean, a optat pentru un post de director în minister, la fel ca și Adrian Blănaru, cel care s-a retras din cursa pentru nominalizarea prefectului. Tot director în minister vrea să fie și Gabriel Teodorescu, jurist în cadrul Maternității Cuza Vodă. Fostul deputat Sorin Iacoban și fostul consilier local Cătălin Bulgariu și-a depus CV-urile, visând fiecare la un post de secretar de stat.

Potrivit unor surse din PSD Iași, filialei i-ar reveni două posturi de secretar de stat și câteva poziții ca directori în ministere sau în agenții guvernamentale, fără însă a se preciza concret domeniile de activitate care să corespundă acestor funcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.