Muraru, încercând să-şi dreagă la bufetul regal gustul amar al pierderii alegerilor. Înfrângerea regelui Alexandru cel Mic

Politică la patru ace

Alexandru Muraru, unul dintre gemenii minune ai liberalilor ieşeni, tocmai a tras cortina pe cariera sa politică, spectacolul alegerilor generale din acest an încheindu-se jenant pentru el. Plasat din start pe o poziţie care cu greu ar fi atins pragul eligibilităţii, Muraru a pornit resemnat în campanie, rezumându-se la împrăştierea unor pliante anemice prin târg şi executarea unor selfie-uri cu colegii săi pe post de figuranţi. Iată că, după ce a fost îndepărtat din funcţia de directoraş la un institut de istorie, Muraru pierde acum şi posibilitatea relansării în zona centrală a atenţiei publice, Parlamentul. Deziluzionat, liberalul şi-a notat câteva gânduri în jurnal.

  • Tare fraier am fost că nu mi-am salvat pe vreun CD dosarele importante de la CNSAS! Altfel aş fi jucat în campanie cu asul din mânecă servit de fişierele dosarelor turnătorilor Securităţii. Dar nu-i nimic, oricum se lucrează la noi baze de date ale delatorilor şi sper ca, în 2020, să fiu pregătit din timp cu tot felul de informaţii confidenţiale.
  • Mda, bine că a intrat madam Scânteie în Parlament! Ar fi trebuit ca organizaţia să o fi luat de-o aripă şi s-o smotocească de să-i sară penele. Zău, când o vedeam, aveam impresia că defilează o gâscă pe uliţa satului. De fapt, ce spun eu, chiar e o gâscă. Nu sunt misogin, dar ce va face Scânteie pentru Iaşi, ce capacităţi o fi recomandat-o pentru acest post?
  • S-a trezit şi Tomaşeschi să sară acum cu gura, după ce a văzut rezultatele de cacao ale filialei. Pe toţi îi bălăcăreşte, dar trebuia să facă asta înainte de alegeri, nu după. Dacă nu era mulţumit, să se ducă, tată, la alt partid. Uite, la PMP, că acolo s-ar simţi în largul lui de băsist. Că doar din coasta marinarului s-a tras ca om politic, nu a apărut aşa, din spuma mării sau a şampaniei. Deşi e posibil ca şampania să joace un rol important în replicile cu care caută scandalul cu orice preţ.
  • Până la urmă, cred că, de sărbători, îmi voi îneca amarul tot alături de fratele meu. Măcar el a reuşit să fie om de seamă, consilier prezidenţial. Bine, şi eu m-am tras un pic cu Trenul Regal, care a venit recent la Iaşi. Am mâncat o măslină cu nenea Radu, a fost amabil că m-a lăsat să iau şi la pachet nişte aperitive foarte apetisante. Deci, sper să fac Revelionul la Cotroceni, cu Andrei. Dacă e şi Iohannis pe acolo, cu atât mai bine. Cu măslina primită de la Radu Duda şi cu o felie de salam săsesc, pot spune că chiar mi-am făcut de cap de sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *