Doctori în finanţe. Farmacistul Dan Fiterman a găsit reţeta succesului financiar

Caterincă de Bahlui

Chiar dacă s-a axat pe produse relativ diferite, Fiterman Pharma tinde să devină un concurent serios pentru gigantul ieşean Antibiotice. Cifra de afaceri din ultimul an raportată de familia Fiterman arată un profit net de 5,6 milioane de euro pentru fabrica de medicamente pe care o controlează. Dincolo de produsele farmaceutice, Fiterman îşi mai rotunjeşte conturile şi de pe urma serviciilor oferite de grupul medical Arcadia. Recent, am surprins o discuţie între Dan Fiterman, tânărul magnat din domeniul medical privat, şi Ioan Nani, bossul bătrânei uzine de medicamente Antibiotice.

Dan Fiterman: Oho, să trăiţi! Ce mai faceţi? Cum mai merge treaba pe la fabrică?
Ioan Nani: Cum să meargă… conform schemei de tratament. Două injecţii de capital dimineaţa, o aspirină pentru director la prânz, trei comprese cu apă rece pentru contabil. Plus multe lichidităţi, pe canicula asta, e nevoie de hidratare pentru ca organismul fabricii să meargă ca uns.

Ca să fie totul şi mai bine lubrefiat, vă recomand gelurile produse de Fiterman Pharma. Poate vă dor articulaţiile la un moment dat. Deh, fabrică bătrână, cred că a trecut de 60 de ani, nu?
Antibiotice întinereşte pe zi ce trece, domnu’ Fiterman. Are o constituţie sănătoasă şi robustă, staţi liniştit.

Serios? Am citit că aveţi bilanţul cam înţepenit pe ici, pe colo, prin cifrele esenţiale. Eu n-am probleme din astea. Bine, am şi eu temerile mele, ca orice manager. De pildă, habar n-am ce voi mânca mâine. La Little Texas, haha!
Da, înţeleg, sunteţi un tânăr antreprenor de succes, cu problemele de rigoare.

Nu, serios, chiar nu ştiu ce-mi rezervă viitorul. Din acest motiv, prefer să fac eu rezervările. Chiar azi am făcut o rezervare pentru o săptămână în Mauritius. Dumneavoastră unde veţi petrece concediul?
Cred că în China, unde voi testa nişte medicamente. Ştiţi că noi avem acolo nişte rezultate foarte bune pe export.

Da, înţeleg. Toată lumea stă cu ochii pe banii chinezilor. Ţineţi minte că, într-o vreme, găseai chinezi în valize plutind pe Dâmboviţa, acum găseşti milioane de dolari în valizele lor.
Se schimbă lumea, domnu’ Fiterman.

Da, da… mă bucur că v-am văzut. E bine să mai discut din când în când cu oameni experimentaţi din domeniul farmaceutic. Poate vă fac o ofertă pentru o secţie de la Antibiotice. Deschid acolo o secţie muzeală despre Moldamin şi Penicilină. Iar dacă vă plictisiţi în China, veniţi în vizită la mine, în Mauritius, la un cockteil de diazepam pe reţetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *