Tramvaiul Coworking, lansat pe reţelele CTP

Caterincă de Bahlui

Pentru că tot e moda tramvaielor personalizate, Dan Zaharia, cunoscut promotor al industriei IT, fondator al FabLab şi editor al revistei PIN Magazin a scos şi el la stradă tramvaiul numit Coworking. Mijlocul de transport e ceva mai cu ştaif decât celelalte, având prize la care pasagerii îşi pot încărca telefoanele mobile sau laptopuri, semnalul de internet fiind asigurat şi el printr-un sistem Wi-Fi. În timp ce confratele de peste Ocean, Elon Musk, lansează maşini în spaţiul cosmic, IT-iştii ieşeni au ales o cale tradiţională de mobilitate a ideilor, tradiţionalul tramvai. Totuşi, proiectul lui Dan Zaharia n-a trecut neobservat, antreprenorul primind câteva mesaje din partea unor personalităţi din domeniu.

Bill Gates – Hello, Dany! Foarte tare ideea ta de a-ţi face reclamă într-un tramvai. Fiecare am pornit în viaţă din locuri pe care nimeni n-ar fi dat doi bani. Eu am fondat Microsoft într-un garaj, tu ai ales o cale ceva mai modernă, un tramvai. Sper ca acest foarte pitoresc mijloc de transport să se comporte bine pe traseu şi să aibă măcar viteza unui procesor de Intel 486.

Mark Zuckerberg – Hi, Dan! În primul rând, mă bucur că împărţim acelaşi nume care ne aduce profituri dulci, eu Zucker, tu Zaharia. Dar şi mai mare a fost mulţumirea mea când am auzit că pasagerii au semnal de Wi-Fi în tramvai. Cu cât vor sta mai mult pe Facebook, cu atât va zbârnâi mai tare contorul încasărilor mele. Am văzut că ai pus şi nişte cărţi pe acolo, într-un soi de bibliotecă gratuită. E bună gluma asta! Îţi dau un big like pentru ironia ta. Cine mai citeşte print, dacă are sub nas marea enciclopedie a Facebookului?

Elon Musk – Salut, domnule, întâmplător am auzit de dumneata, între două lansări de rachete în spaţiu şi un schimb de baterie la o maşină Tesla. Îţi mărturisesc că sunt foarte interesat de ideea dumitale, dar mai ales de mijlocul de transport pe care l-ai pus în circulaţie. Îţi dai seama, sunt fascinat de tot ceea ce funcţionează pe bază de curent electric. După cum sper că ştii, am şi eu nişte maşini la stradă, electrice şi care merg fără şofer. Aici, lucrurile sunt asemănătoare cu tramvaiele tale, tot electrice şi care fac la fel de multe accidente ca şi autovehiculele mele. Aşa că, dacă tot ţi-ai botezat tramvaiul Coworking, îţi propun să lucrăm împreună la un supermodel de mijloc de transport. Încă mă mai gândesc la concept, dar oricum, va funcţiona tot sub brandul Tesla. Cică e foarte popular la voi în ţară, având unele conotaţii masochisto – genitale. Dar, na, nu mă bag în balcanismele voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *