Cristian Adomniţei, cuprins din nou de febra marilor proiecte. Totuși, îşi vede de sănătate în Bucovina

Satiră cu ștaif

Tras pe linie moarte din politica mare, Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei şi preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, pare a-şi reveni destul de rapid din corzile în care fusese trimis de către DNA. Pe Facebook devine tot mai vocal, exprimându-şi păreri kilometrice despre diverse probleme ale zilei. Dincolo de reactualizarea prezenţei sale publice, Adomniţei prinde rădăcini solide şi în mediul de afaceri, acesta deţinând 45% din operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Bucovina (CMB). Afacerea este în plină dezvoltare, oferindu-i liberalului o avere de circa 9 milioane de lei. Mai multe despre aceste lucruri am aflat din jurnalul său personal. (pamflet)

  • Nu ştiu de ce, dar azi dimineaţă, în timp ce mă bărbieream, mi-a venit să fredonez „Cântă cucu-n Bucovina”, dar nu ştiu ce-o fi fost în capul meu, că mi-a ieşit „Cântă banu-n Bucovina!”. Dom’le, şi chiar aşa a fost în ziua aia, fix pe vorba cântecului. M-am dus la contabil şi mi-a confirmat: „Domnu’ Cristi, încep să se audă nişte triluri sănătoase în cuibul bănuţilor de la Centrul Medical”. Normal, mi-am zis eu, dacă i-am hrănit cu abilităţi manageriale, competenţe legislative şi oleacă de intrări pe ici, pe colo, cum să nu crească mari, voinicii mei bucovineni? Oameni bolnavi sunt pe toate drumurile, cu ăia sănătoşi e mai greu, dar din ăştia cu beteşuguri geme Moldova. La propriu. Iar eu sunt genul de om care nu se dă deoparte atunci când e vorba de ajutat semenul aflat în nevoie. Bun, dacă mai iese şi-un ban din treaba asta, cu atât mai trainic şi ferice e viitorul pacientului, dar şi al meu, că şi eu am pătimit de pe urma politicii. De aia le zic la toată lumea: politica e boală grea, nu te vindeci un mandat, două. Bine, un mandat de la DNA te vindecă de nu te vezi, dar ferească sfântu’ de o astfel de pacoste. Dar să lăsăm văicărelile, ce a fost, a fost, starea generală mi s-a ameliorat, prognosticul e pozitiv, am voie să fac mişcări uşoare din pix la diverse semnături. Evident, nu trebuie forţate treburile, dar, orişicât, dacă tot au venit colegii mei liberali şefi pe secţiile clinicii, în frunte cu managerul Klaus Iohannis, poate că va prospera şi mica mea afacere pe domeniul medical. Promit să asigur igiena întregului tratament, să mă spăl destoinic pe mâini şi să elimin posibilele infecţii cauzate de banii murdari. De acum înainte, farmacie va fi în viaţa mea de afaceri şi, de ce nu, poate într-o proximă activitate politică. Ce să faci, greu să scapi de sevrajul de partid şi de stat!

Adomniţei (foto, pamflet): Dacă mai eram lăsat un pic să modernizez Aeroportul, asta ar fi fost cursa de Chişinău, cu escală la Ungheni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *