Ochiometrul de la Socola. Gabriel Oprişanu, susţinând importanţa oftalmologiei în diagnosticarea psihiatrică

Satiră cu ștaif

Cazul tinerei ucise la metroul bucureştean de o persoană cu probleme psihice a şocat o ţară întreagă, dând prilejul unor largi dezbateri pe teme psihiatrice. Presa, în mod firesc, a căutat să afle părerea unor oameni avizaţi din domeniu.

Dom’le, ochii sunt oglinda sufletului aşa că, ascultaţi la mine, oftalmologul e cel mai tare psihiatru. Păi, ce poate fi mai psihanalitic decât un fund de ochi?

Pentru că Institutul de Psihiatrie Socola este unul de referinţă, o publicaţie din Capitală i-a cerut un punct de vedere directorului Gabriel Oprişanu. „Gelozia, ar fi una dintre ipotezele care vor fi investigate de legiști, de psihiatri din comisia de expertiză. Vorbim, însă de o psihopatie, dacă răzbunarea nu se limitează la persoana care ar fi declanșat criza de gelozie. Este de investigat și o afecțiune psihică, cel mai probabil schizofrenia”, şi-a dat doct cu părerea managerul Socolei. Săracii ziarişti bucureşteni, mai mult ca sigur nu s-au gândit nici măcar o clipă că distinsul specialist în psihiatrie care pune diagnostice savante este, de fapt, oftalmolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.