Ce a păţit un individ care s-a pozat urinând pe maşina Poliţiei

Haz de necaz

E primul caz de acest gen, din Iaşi, care ajunge în faţa judecătorilor.

Procurorii ieşeni au finalizat ieri un dosar penal atipic în care inculpat este un individ ce a vrut să îşi bată joc de organele de poliţie, însă s-a ales cu o trimitere în judecată.

Gabriel Vînachi, de 31 de ani, din comuna Ciurea, a fost deferit jus­tiţiei pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi linştii publice într-un mod inedit: s-a fotografiat în timp ce urina pe maşina Poliţiei, du­pă care a postat imaginile pe Face­book. În baza respectivelor ima­gini, anchetatorii au considerat că a fost tulburată liniştea publică trimi­ţându-l în judecată pe Vînachi.

Ce au reţinut procurorii

Potrivit rechizitoriului, în ziua de 26 iulie 2014, un agent din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Miroslava a mers cu o autospecială a Poliţiei pentru a cita o persoană. Maşina a fost parcată pe strada Lu­ceafărul din Lunca Cetăţuii, fiind observată de Vînachi.

„În perioada cât agentul de poliţie s-a de­plasat şi a întocmit actele procedurale la locuinţa numitului C.C., inculpatul Vînachi Gabriel s-a deplasat lângă autospecială ins­crip­ţionată cu însemnele «POLI­ŢIA», a scos în public organele genitale şi s-a filmat în timp ce urina pe portiera stânga faţă a autospecialei Poliţiei. Ulterior, inculpatul a postat pe pagina personală de Facebook fotografii în care apare îmbrăcat sumar, zâm­bind ironic şi sfidător în momentul în care urinează pe autospeciala Poliţiei“, se arată în rechi­zitoriu.

Procurorii au audiat doi martori în acest caz, care s-au arătat contrariaţi de gestul lui Vînachi. Acesta din urmă a fost audiat de poliţişti, în faţa acestora recunoscând şi regretând fapta, potrivit rechizitoriului.

Referitor la necesitatea ca ieşeanul să fie tras la răspundere penală pentru fapta sa, procurorul de caz motivează în fe­lul următor:

„Consider că Ins­pec­­­toratul de Poliţie Judeţean Iaşi, instituţie ce are personalitate ju­ri­dică, este subiect pasiv al in­frac­ţiunii prevăzute de art. 371Cod Penal deoarece legiuitorul a prevăzut că acţiunea prin care s-a adus atingere demnităţii poate fi săvârşită atât faţă de o persoană fizică cât şi faţă de o persoană juridică de drept public sau privat. În ceea ce priveşte urmarea imediată a acţiunii inculpatului, consider că acţiunea acestuia de a urina pe un autovehicul inscrip­ţionat al Poliţiei Române, pe timp de zi şi în văzul altor persoane, după care a postat pe un site pu­blic de socializare poze cu el urinând e de natură să aducă atingere imaginii Poliţiei Române şi poate crea inculpatului un sentiment de invulnerabilitate în faţa legii“.

Între timp, Vînachi a plecat în străinătate, potrivit rechizitoriului.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *