Bârfe politice, sunt autentice. Disperați după funcții publice

Haz de necaz

Hămesiți. Acesta este cuvântul care-i definește cel mai limpede pe liberarii ăia din Podu ăl Roș. O parte dintre ei sunt încă la butoane, la direcțiile deconcentrate. Nici picați cu ceară n-ar pleca de la cașcaval. A doua categorie e a grupării Rangă – Uncheșu – Duravle care s-a lipit de niscai fonduri publice și pe la administrația locală și pe la universități. Iar a treia categorie e a ălora disperați să ajungă și ei la ciolan. Băi, fraților, e foame mare de tot, ăștia or să facă prăpăd, mai ceva ca lăcustele. Pur și simplu sunt chitiți pe banul public, să-l umfle rapid, sub orice formă posibilă. În Podu ăl Roș cică circulă tot felul de liste, toți și-au împărțit posturile în eventualitatea unui triumf în alegeri. Mda, au mai pus ei carul înaintea boilor și nu le-a ieșit nimic.

Poftim trăsnaie: se vrea candidat: Ăsta micu’ de la usereul local și-a luat nasul la purtare. Mister Povârneanu, pe numele său, împrăștie în tot târgul informația că se vede deja candidat la palatul roznovenesc la alegerile de vara viitoare. Hai că asta ar fi mișto de tot. Băietanul, la vreo 24-25 de ani, nu are niciun fel de CV, niciun fel de experiență, nici politică, nici profesională și nici de viață, dar se vrea a fi șeful unui oraș important, așa ca Iașul. Noi nu-l luăm prea în serios și credem că este doar o glumă de partid, nicidecum ceva serios. Adică, ne putem gândi la fel de fel de combinații pentru acel scrutin din iunie, însă varianta asta n-o putem lua în calcul. Hai, băieți, mai încercați și alte sugestii, mai uitați-vă în ograda proprie și poate veniți, totuși, cu un nume mai serios.

Divan aruncă banii pe fereastră: De neînțeles. Ce caută ieșeanul Cătuțu Divan în lupta de la prezidențiale? Adică, ce crede că va obține? Doar nu e atât de naiv să considere că va ieși președintele acestei țări. Și-atunci, care-i scopul? La europarlamentare a fost prăpăd, partidulețul său a avut o prestație jenantă, voturi de-o sacoșă. La fel va fi și acum. Divan își cheltuie aiurea banii din salteaua de euroi pe care i-a strâns în cele două mandate de parlamentar european. Poate speră să-l recupereze vreun partid mai mare, dar se pare că n-are șanse. Cu social-democrații s-a certat, cu Bonta e pe nasoale de mult timp, pe dreapta nu-l ia nimeni. Și-atunci de ce nu stă el liniștit, să-și investească mai înțelept banii pe care i-a agonisit? Verificăm variantele de răspuns și revenim cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *