Bârfe, zvonuri, caterinci. Nu mai tăiați frunză la câini!

Haz de necaz

O chestiune pe care nu prea reușim să o înțelegem. De fo’ 20 de ani, toți responsabilii cu salubritatea orașului anunță campanii de ridicare a maidanezilor de pe domeniul public. Ni s-au fluturat prin față statistici cu mii și mii de exemplare de câini comunitari care, chipurile, ar fi fost capturați și băgați în padocuri. Necazul e că numărul acestor câini, totuși, nu scade. Iar anumite zone publice sunt foarte expuse, fiind practic în stăpânirea lor. Concret, cimitirul Eternitate este plin de maidanezi. Cum se lasă seara, la amurg chiar, e un act de curaj nebun să mai stai prin cimitir. Le transmitem celor din conducerea societății: faceți curat, nu frecați menta! Sunt mulți bătrâni care rămân până seara în cimitir. O tragedie poate avea loc oricând.

A obținut potul ăl mare: Marți voiam să vă anunțăm, în exclusivitate, mutarea politică a acestei toamne. Și anume senzaționalul transfer al madamei senator July Sclipici de la liberari fix la partidul lui alde Văru Jan și Moliceanu. Numai că, aiuritor, fix marți apare un comunicat de presă prin care madama infirmă categoric această mutare și la fel o face și conducerea centrală a partidului. Acum, noi vă spunem că cuvânt de onoare că mutarea de la liberari la alde a fost subiect de discuții puternice. Dacă nu se mai face înseamnă că madam July Sclipici a obținut ce-a vrut și va rămâne la liberari. Iar ea a vrut o mai multă influență în filiala liberală locală, dar și la centru. Hopa, iată o bună negociatoare. Rămânem pe fază!

Treziți-l pe Hagi Rulea! Mare mizerie mare în curtea unei instituții de cultură de prim rang din Iași. În curtea Teatrului Național e o harababură de nedescris: spații verzi neîngrijite, bucăți de betoane și resturi de construcție, reflectoare și elemente de recuzită aruncate la întâmplare, sub prelate rupte și jegoase. Nu știm dacă directorul Hagi Rulea e doar indolent sau și iresponsabil. Cum să nu faci curat în ditamai grădina ce înconjoară clădirea? Cum să nu faci un parc elegant, ideal pentru promenada și relaxare? Oameni buni, scuturați-l un pic pe individul ăsta, că s-a împământenit în scaunul de manager, crede că-i director pe viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.