Bârfe satiră, pe nimeni nu miră. Se vrea vice și pace

Haz de necaz

Ziceam că liberarii stau ca-n stație, când aștepți tramvaiul. Gata să se năpustească pe uși și să prindă locurile goale. Sau chiar să-i ridice pe cei care stau deja pe scaune. Așa și liberarii ieșeni așteaptă să se așeze pe scaunele din primării, CL-uri, CJ-uri și direcții deconcentrate. La Iași, unul se vrea primar, altul șef de cejău, mulți, mulți alții fel de fel de directorași. Fiecare își dorește câte o ciozvârtă. Dar despre tânărul politician Răzvănel, încă una și mă duc, am aflat că țintește chiar sus de tot. Calculul său e relativ simplu: după alegerile de la localele de anul viitor, ar dori să fie uns, nici mai mult, nici mai puțin, viceprimar al Iașului. Mda, tupeu, nu glumă, aspirație beton. Necazul e că-s mulți care au ochit cele două posturi de vice și, oricum, ocupanții lor vor fi stabiliți abia după ce se va fi ales marele mahăr din palat. Deci, puțintică răbdare.

Alegeri cu final imprevizibil: Va fi mișto anul viitor căci vor fi alegeri și pentru funcțiile de reftori la universitățile din Iași. Aproape la toate cinci se anunță bubuieli de zile mari. Dar astăzi am vrea să vorbim despre cele pentru fotoliul de reftor la fabrica de doftori. Vio Scricpă va dori încă un mandat, alți fo’ doi se gândesc să-l concureze, dar madama Norna e deja hotărâtă. Și, de data asta, vrea să facă totul ca la carte: cu echipă de campanie, cu mesaje personalizate, cu slogan, elemente de identitate vizuală și tot tacâmul aferent. Adică, pare hotărâtă să arunce în luptă o groază de resurse umane și materiale pentru a-și atinge țelul. Pare că lupta va fi strânsă, mai ales că reftorul în funcție nu prea are livrabile, nu prea are ce arăta corpului elector.

Vorbă multă, fapte ioc! Băi, nene, nu putem să ne oprim din a ne mira. Zi de zi, cârmaciul șef de la șandramaua de cultură din Tătărași ne uimește tot mai tare. Întrece orice închipuire chiar și pentru un om politic aflat în plină campanie electorală. Așadar, Andrușca de la șandramaua culturală, e peste tot: în ziare, la tv, la radio, pe internet, pe FB, pe stradă, la teatru, în cinema. E ceva de nedescris. Mai nou, șefii locali i-au mai dat în administrare o casă monument istoric. Ce credeți c-a făcut la câteva zile de la preluare? Exact, o conferință de presă fix în acea coșmelie ce stă să cadă. Dom’le, multă vorbă, fapte ioc. Cinema Dacia e praf, cinema Tineretului stă să cadă, cinema Trianon e năpădit de vegetație, abia la Victoria se chinuie să înlocuiască acoperișul. Don direftor, ne-apucăm și noi de treabă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *