Bârfe cu ironie, au poantă, măi bădie! Șefi cu frica-n sân

Haz de necaz

Un vânticel rece bate pe holurile școlii superioare de doftori de la noi din târg. Apropiatele alegeri pentru funcția de reftor creează oareșce tensiuni. Șansele, oarecum în creștere, ale Forinei Norna pentru a ocupa cea mai înaltă poziție provoacă coșmaruri pentru o gașcă de trupeți din universitate. Explicațiunea e simplă: dacă vine Norna, shimbă toată linia de șefi și șefuleți. Iar mulți s-au acomodat atât de bine în posturile cu treabă puțină, dar generos retribuite, încât nu s-ar da duși. Iată, aceasta este adevărata miză a alegerilor de la școala superioară de doftori, nicidecum strategia pe următorii ani, cum să crească mare și frumoasă universitatea. Astea-s povești de adormit copiii. Documentăm și revenim cu detalii.

Liberari la butoiul cu miere: Sunt liberari ieșeni care, după prezidențiale, vor să se instaleze în funcții bengoase, de prefect sau șefi la direcțiile deconcentrate. Dar sunt și alți liberali care nu vor absolut nimic acum pentru ei, ci așteaptă chiolhanul de anul viitor. Adică, speră ei, să prindă niște chestii babane după localele și parlamentarele din 2020. Spre exemplu, Romică Vadră, liderul penelist din cejeu, și-ar dori fix funcția de vice, tot la cejeu. Iar Alex de la Moară, ăla de-are un frate conțilier la Cotroceni, vrea, nici mai mult nici mai puțin decât un post de derutat în parlament. Bă, băieți, dar sunteți puși pe fapte mari de tot. Adicătelea, aspirațiile voastre sunt grandioase, să vedem acum dacă sunteți și în stare să le obțineți.

Mâncătorie mare de tot: Băi, nene, ce caroteală ieftină. În jurul șefilor din palatul ăla roznovenesc roiesc, de ani buni, câțiva arhitecți. Unii pricepuți, alții mai puțin, însă toți cu același gând de agoniseală. Ei, fiind în grațiile ălora mari, prindeau și ei fel de fel de contracte pentru edificarea de blocuri noi. De unde ieșea un bănuț grămadă. Problema e că, de-un timp, unii dintre ei au căzut în dizgrație, locul lor la masa puterii fiind luat de alții. Oftică mare, cei alungați au început să sifoneze în presă șmecheriile celorlalți. Măi, nene, așa turnătorie mai rar. Ce să-i faci dacă s-a terminat cașcavalul? Acum, cei înlăturați încearcă prin toate căile să revină la masa cu bucate. Dar este teribil de greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *