Bârfe de preț, pe un ton săltăreț. Partidul îndrăgostiților de selfie

Haz de necaz

Dom’le, prințesa politicii ieșene, d-șoara Coconette și-a pus ca șef la filiala munițipală a usereului un respectabil cadru universitar. Pe mister Vurlui. Însă, imediat după ce l-a uns ca mare șerif local, acest Vurlui a preluat apucăturile deputatei Coconette. Pe oriunde merge se pozează sau se filmează. Face măsurături cu poluarea ba la Iași ba la Ploiești. Se trage în poze, transmite live, e pe toate posturile de televiziune. Oameni buni, ca să intri la ăștia de la usereu în partid oare e condiție de bază să te tragi în poze? Și-ncă una scurtă: madam Coconette zice că e îmbulzeală de oameni care dau năvală să se înscrie la ei în partid. Însă, noi avem acolo un spion care ne-a transmis sec: bate vântul prin filială, au maxim 100 de oameni cu carnet de partid. Hopa, cam nasol!

Tentația va fi mare de tot: Ăi mai necăjiți oameni politici din Iași sunt cei liberari din Podu ăl Roș. Și, mai exact, fix 8 dintre liberari. Adică, cei 8 consilieri locali ai partidului. Motivul e relativ simplu: în curând la Palatul cel Rosnovan se va elibera un post de vice. Și-atunci, l-ar vrea pentru unul dintre ei. Concret, unul dintre cei 8 să devină șăf mare în Palat. Necazul e altul: dacă vreunul dintre ei s-ar pune la masa cu bunătățuri, le este frică de reacția oamenilor, opinia publică i-ar putea acuza că au fraternizat cu opozantul politic. Dacă nu se bagă pe funcție, iarăși nu e bine. Pentru mulți dintre cei 8, aceasta ar putea fi șansa vieții: să fie câteva luni, poate chiar fo’ doi ani în vârful lanțului trofic. Hmm, grea decizia. Totuși, noi am paria că nu au nicio șansă, că nu ies la vot. Dar îi mai lăsăm să se agite și-apoi le spunem.

A căzut de sus, e dureros: Nu mai ținem minte exact dacă v-am spus sau nu. Așa că vă mai zicem încă o dată, ca să fim siguri. Madam Miaela, fostă sinatoare portocalie și-apoi gălbioară, a revenit la muncă de jos. Adică, simplu profesoraș de matematici la un liceu din centrul târgului. Nu, nu ne înțelegeți greșit. Meseria de profesor ni se pare una dintre cele mai onorabile. Însă madam Miaela nu mai suportă să stea printre noi, muritorii. Ea, care a trăit în stratosferă ca parlamentar, nu mai poate reveni printre pământeni, îi e greu să se reintegreze. Și spune la toată lumea cât de grea-i viața, cât de amar îi e traiul. Mda, așa e soarta, roata morii se-nvârtește țac, țac, țac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.