Bârfe rare, fără supărare. Sus toporul, jos magnolia!

Haz de necaz

Băi, frate, ăștia trag ca gâzele la bec. Pe de o parte, e de înțeles. E atracția pentru polii de putere. Acesta este și cazul geografului Mișulică Culai, ăla de-a realizat nu’s ce strategie de turism pentru Primărie. Ei, acum, omul a decis să iasă din zona de confort. Și a întrebat pe Facebook pentru că vezi Doamne l-ar fi întrebat turiștii „de ce Primăria, edificiu istoric de o valoare estetică deosebită, este acoperită chiar în plan central de un arbore”? Adică, cu alte cuvinte, ce naiba caută minunăție de magnolie în fața Palatului Roznovanu? Păi bine, coane! Care ar fi propunerea matale, să transformăm magnolia în lemne de foc? După ce s-a chelit de copaci toată zona centrală, asta ar mai lipsi să-i mai tăiem și pe cei care au supraviețuit. O fi o nouă metodă de regenerare urbană, doar betoane, fără copaci. Că fac mizerie cu frunzele lor.

Până și el s-a reactivat: Băi, nene. E plin Facebook-ul de părerologi vizavi de tragicul eveniment petrecut la Caracal. Absolut, dar absolut oricine are o părere despre incident. De la oameni politici la ospătari, de la scriitori la medici și actori. Pe Facebook a apărut până și fostul derutat Dănuț Huajdea. Exact, are și el o opinie legată de tragedie. Evident, comentariul lui este o simplă beție de cuvinte, plină de platitudini. E absolut ilogic ce a vrut să obțină, cu această postare, fostul derutat. Nu e limpede că nu-l mai bagă nimeni în seamă? Cu chiu, cu vai, postarea sa a strâns 63 de reacții și 9 comentarii. Adică, nici cât vecinii de bloc. Boss, las-o așa, nu mai forța. Ai ieșit din decor și cu asta e basta.

Partidul inexistent și-a ales șeful: S-a ales alegerea. Partidulețul Minus are la Iași, în sfârșit, un președinte. De fapt, e o femeie. Ilustră necunoscută, Mona Erescu. Tot ce se știe despre ea este că provine din zona business-urilor din IT, că a strâns semnături pentru diferitele campanii ale partidului și… Și cam atât. Unde e partidul ăsta, cine sunt ceilalți șefi, care sunt planurile lui pentru Iași, pentru oraș și pentru județ? Este un mister total. Ne aflăm cu mai puțin de un an înaintea alegerilor locale și unul dintre partidele cu pretenții n-are niciun fel de poziție publică pe principalele teme de dezbatere din Iași. Ce zic șefii de la Minus despre trafic, despre poluare sau despre scandalurile imobiliare? Liniște totală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *