Pamflet: directorii de spitale, pregătiţi pentru consultaţie

Haz de necaz

Toamna va aduce cu sine o sesiune de examene nu pentru studenţii restanţieri, ci pentru directorii principalelor spitale ieşene. În prima jumătate a lunii septembrie, posturile managerilor mai multor unităţi spitaliceşti din judeţul Iaşi vor fi scoase la concurs, iar activitatea altora va fi evaluată de Ministerul Sănătăţii. Printre cei care vor trebui să-şi apere mandatul prin participarea la concurs se află Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Lucian Eva, directorul Spitalului de Neurochiurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi sau Costică Pânzaru, directorul Spitalului Municipal de Urgenţă din Paşcani. Aşadar, emoţii mari pentru directori, drept pentru care am aruncat o privire în proiectele manageriale pe care le vor promova la examen.

Carmen Dorobăţ: Uff, am foarte mari emoţii cu examenul ăsta. Mă întreb cum se va desfăşura proba scrisă. Vom împături foile cu lucrarea de control şi le vom introduce între coperţile carnetului de muncă? Oare despre ce mă vor întreba? Despre toaletele turceşti din spital sau despre igrasia din saloane? Le voi spune că acolo avem de fapt laboratoare de cercetare a comportamentului bacteriilor în mediul septic. Doar suntem spital de boli infecţioase! La noi, bolile infecţioase se tratează şi pleacă sănătoase mai departe, în comunitate.

Lucian Eva: Numai examenul ăsta nu-l mai aveam pe cap, zău aşa! Ca specialist în neurochirurgie, ştiu exact ce înseamnă să ai ceva pe cap, dar, mai ales, în cap. Iar o idee fixă că voi pierde şefia spitalului este fix ceea ce-mi lipsea acum. Şi apoi, de când cu păţaniile fratelui meu, procurorul Emilian, am oroare de tot ce înseamnă cercetare sau interogatoriu, sau, şi mai rău, declaraţie scrisă. Ok, poate că exagerez, poate că e vorba de-o banală paranoia, dar examenul ăsta nu-mi sună a bine deloc. Păi eu, ca neurochirurg, pot fi urmărit cel mult pentru spălare de creiere, dar şi acolo doar de oameni care au în dotare organul respectiv.

Costică Pânzaru: Ca specialist în obstetrică – ginecologie, pot spune că luna a noua e foarte importantă. Iar cum septembrie e fix cea de-a noua lună a anului, nu mă miră că mi-a venit şi mie sorocul. Acum, depinde ce voi face la examen. Din câte am văzut la ecografia activităţii mele de până acum, eu zic că totul va fi ok. Cred că voi aduce pe lume o lucrare de control de nota 10. Deja am emoţii, dar sunt specifice naşterii, aşa că nu-mi fac probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *