Bârfe de an nou, vor avea mare ecou. Au crescut salariile, s-au majorat și șpăgile

Haz de necaz

După cum bine știți, anul trecut, medicii ieșeni și, de fapt, toți din țară au primit niște majorări salariale de-a dreptul impresionante. Adică, s-a ajuns ca un venit net de 3-4.000 de euro să fie o constantă printre specialiști. Ceea ce nu e rău. Însă, ce e al naibii de grav e că medicii ăștia nu doar că nu refuză șpaga, ba chiar sunt mărturii cum că au și scumpit-o. Adică, primesc șpagă mai multă și mai mare decât pe vremea când aveau veniturile mult mai mici. Asta este de-a dreptul inuman pentru pacienți. E o situație aberantă care n-ar trebui să mai continue. Am trimis mai mulți reporteri deghizați în pacienți, iar numerele viitoare o să vă dăm exact nivelul șpăgilor și cine sunt cei care încasează fără pic de remușcare.

Postolaș, pe linie moartă: Un an și jumătate. Atât ne mai desparte până la alegerilor locale din 2020. Iar miza cea mare va fi, ca de fiecare dată la locale, fotoliul de șerif al orașului. Iar apele cică încep să se tulbure pe la usereu. Cică mister Postolaș, recent intrat în partid din postura de consilier local independent, ar mai vrea să candideze o tură pentru cea mai înaltă funcție, însă de astă dată susținut de partid, de usereu. Însă, unii colegi îl suspectează de blat cu actuala cârmuire. Și de asta nu vor să-l lase. Va pupa, cel mult, un post eligibil de ales local. În schimb, don’șoara Coconette, șefa de filială, ar candida. Nu că ar avea șanse, dar știe că din poziția de catindat la postul de primar și-ar face mai ușor pârtie pentru alegerile parlamentare din toamnă. Când, de fapt, ea asta urmărește, înnoirea mandatului de deputată.

A pierdut tot. Rămâne și fără libertate? Un fost mare om de afaceri local, condamnat recent la închisoare pentru fel de fel de matrapazlâcuri financiar-contabile cică ar vrea să o dea la pace cu victima, cea de la care i s-a tras condamnarea. Doar că ar vrea să pice la înțelegere folosind tot o șmecherie la limita legii. Ei, dar asta e cea mai mică problema a lui. Se spune că pe țeavă mai are fo’ două-trei dosare cel puțin la fel de nasoale. Adică, în loc să-și facă situația mai bună, lucrurile se pot înrăutăți enorm. Oricum, din fosta lui avere, de zeci și zeci de milioane de euro clădită pe imobiliare, s-a ales praful. Acum întrebare e dacă omul nostru își va pierde și libertatea sau va rămâne doar cu paguba materială. Om trăi și om vedea, anul acesta se va tranșa întreaga afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *