Bârfe pentru toate gusturile. Ex-senator, la munca de jos

Haz de necaz

Tragedie galactică, doamnelor și domnilor! O mare figură a politichiei ieșene a ajuns rău de tot. A picat din stratosfera Parlamentului tocmai la o pricăjită de catedră de matematică. Mai clar spus, madama ex-senator Miaela, liberară de vază, n-a mai prins nici mandat de parlamentar, nici o sinecură de la partid că, deh, liberarii sunt în opoziție și n-au ce-i da. Așa că madama Miaela a fost forțată să revină la munca de jos, așa cum o consideră ea. Adică, cea de profesor de matematică, fără onoruri, fără diurne, fără forfetar și fără indemnizații. Ci doar un salariu de om normal, dar prea puțin pentru Miaela. Și e supărată foc și depresivă. Și se plânge oricui vrea să o asculte cum a fost ea abandonată de confrații liberali. Ce să-i faci, omul urcă, dar mai și coboară. La ea a fost o coborâre dură, pe tobogan.

Multe excursii în interes personal: Este, efectiv, un mandat irosit. Ne-am convins pe deplin. Ban Scurtu, senator de usereu, cutreieră țara-n lung și-n lat întru promovarea propriilor producții literare. Bașca, mai merge și peste hotare. Toate acestea în timp ce-ar trebui să lucreze pentru poporul de l-a ales în Parlament. De exemplu, acum câteva zile a fost la Timișoara. Apoi la Brașov. Pe 4 noiembrie e la Londra. Păi, bine domnule senator, turul ăsta e în interes personal. Pentru alegătorii din Iași aveți ceva concret de spus? Niște proiecte clare pentru care v-ați zbătut ca un leu în cușcă, niște inițiative extraordinare? Mda, bucurați-vă totuși de mandat, va fi singurul.

O primăriță un pic cam narcisistă: De-a dreptul hilare aparițiile pe Facebook ale primăriței-preoteasă liberală de comună. Alternează pozele în taior, cu tocuri înfundate în cimentul de la construcția unei noi școli, cu selfie-uri de tot soiul, cu întâlniri oficiale, dar și cu imagini clar politice. Totul într-un ghiveci moldovenesc. Primărița a înțeles că expunerea publică e importantă, dar o face haotic, fără nicio strategie. Amatorism în cel mai pur sens. Și asta în condițiile în care primărița plătește o duduie de la Iași care-i face o gazetă minimalistă, un soi de „Pupăza din tei” și care duduie probabil că-i mai dă și sfaturi de comunicare. Deocamdată e doar risipă de bani publici, că efectele-s cam zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *