Bârfe fine, hazul revine. Plan științifico-fantastic

Haz de necaz

Niște minți bolnave, de prin nord, orchestrate se pare de-un liberar de frunte, pe nume Fluturaș, agită mai nou apele cu un proiect de infrastructură. Adică, după ce Iașul s-a chinuit și a reușit să pună pe harta națională autostrada spre Târgu Mureș, acum adepții lui Fluturaș au altă idee. Auzi la ei, să se facă o autostradă prin nord, cu plecare din Suceava, pe ruta Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare. Măi, fraților, dar chiar aveți un tupeu fantastic. Adică, să vă trageți autostradă pentru voi, iar restul Moldovei să rămână cu buza umflată. Iașul, Vasluiul, Neamțul, Bacău, Vrancea și Galațiul să rămână iarăși de căruță. Noroc că Fluturaș ăsta n-are nicio șansă să acceadă din nou la butoane, deși el se laudă că încă mai poate. Pe loc repaus, băieți.

Dezamăgire totală: La alegerile de-acum doi ani, Iașul a trimis în Parlament doi scriitori, unul mai bătrân în ale politichiei și-altul novice. Ăl experimentat, Văru Jan pe numele său, și ăl mai tânăr, Bănuț Scurtu, sunt cele mai mari țepe pe care și le-au luat ieșenii de când există alegerile libere post-decembriste. Adică, ambii se preocupă, în primul rând, de promovarea propriilor volume și mai deloc de chestiunile publice pentru care au fost votați. Păi, bine fraților, chiar așa la mișto ne luați pe toți? Mai ales că unul dintre ei, Văru Jan, e chiar la putere și la vârful lanțului trofic din partidul lui alde Moliceanu. Deci, ar putea pune piciorul în prag și să dirijeze niște investiții publice de anvergură și către județul care l-a votat iarăși să ia el, ca deputat, un purcoi de bani. Celălalt, Scurtu, s-a născut talent și a murit speranță.

Zbucium politic fără rost: O nouă stea strălucește pe firmamentul politichiei locale. Acest Silvache Vurlui, șerif municipal la usereu, a prins din zbor logica jocului politic. Apariții cât mai dese în mass media. Fie că vorbim de ziare, radiouri sau televiziuni, fie ele locale sau naționale, Vurlui este omniprezent. Pretextând că are calcule cu poluarea din oraș, tânărul userist se bagă în seamă peste tot, doar-doar i-o crește oleacă notorietatea, măcar până la genunghiul broaștei. Ei, avem niște rezultate de la niște sondaje făcute de opoziție în oraș, iar, surpriză, Vurlui e zero barat, nu există în conștiința electoratului ieșean. Așa că, tinere, străduiește-te mai mult și cu mai multă clasă. Ce naiba, doar aveți și ditamai vedeta de comunicare pe care ați tocmit-o la partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *