Bârfe din șirag, pe toți ne atrag. Dezvoltatorii, la fundul sacului

Haz de necaz

Pe tobogan. Așa s-au dus marile tranzacții imobiliare. Grupul pășcănenilor care investesc în construcția de blocuri se află în mare dificultate. E un blocaj de cash pe piață, iar dacă până acum se împrumutau unii pe alții, acum au ajuns chiar să se dușmănească. Cum vânzările de apartamente s-au dus la vale, nu mai reușesc să-și plătească furnizorii și nici împrumuturile pe care le-au luat de la amicii lor. În plus, marile investiții, veritabile noi cartiere, deși au primit avizare de la autoritățile statului, nu au mai fost demarate. Motivul este același: lipsa banilor. Încă nu sunt informații dacă este doar o situație conjuncturală sau se poate anunța deja o nouă criză. Stăm pe fază, adunăm și scădem și apoi vă povestim care-i realitatea.

Încă un transfer politic spectaculos: V-am zis că, în curând, vor avea loc schimbări mari de lideri la liberarii ieșeni. Ce nu v-am zis încă, dar o facem astăzi, e că filiala din Podu ăl Roșu se va primeni și cu lideri din alte partide. Cum fostul partid al lui Băse e la un pas de implozie, cei doi-trei vizibili de la Iași își fac și ei planurile de viitor. Dacă Alin băiat fin încă nu s-a decis încotro s-o apuce, se pare că șeful lui, deputatul Petrică, a ales un drum nou. Care s-ar părea că duce în Podu ăl Roș la filiala liberară. Discuțiile sunt într-un stadiu avansat, în mare parte transferul este perfectat. Însă el depinde cumva și de celelalte mutări pe care le-am anunțat săptămâna trecută, cea mai importantă fiind înlocuirea lui don Costelo cu Muguraș care bea Ciuc.

Un șef, căzut de pe calul alb: Direftorul de la prăvălia culturală din Tătărași, ce pompos își zice ateneu, și-a mai luat o vacanță de la multitudinea de apariții în media cu care ne obișnuise. Pe bani, bineînțeles, că nu-l invita nimeni atât de des să zică „nimic”. Căci ce poți spune de două-trei spectacole amărâte? Ei, direftorașul se pare că și-a cam luat-o un pic de la șefimea din palatul de pe pietonal. Adică, direftorul și șefii târgului au cam răcit relațiile. Ba chiar i s-a transmis să mai stea și pe-acasă nu doar în studiouri de radio și televiziune, că prea se crede în campanie electorală. Iar omul a băgat capul la cutie, s-a executat și-acum așteaptă să vină vremuri mai bune, să reintre în grații. Deh, prea își luase nasul la purtare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *