Bârfe din șirag, pe toți ne atrag. Dezvoltatorii, la fundul sacului

Haz de necaz

Pe tobogan. Așa s-au dus marile tranzacții imobiliare. Grupul pășcănenilor care investesc în construcția de blocuri se află în mare dificultate. E un blocaj de cash pe piață, iar dacă până acum se împrumutau unii pe alții, acum au ajuns chiar să se dușmănească. Cum vânzările de apartamente s-au dus la vale, nu mai reușesc să-și plătească furnizorii și nici împrumuturile pe care le-au luat de la amicii lor. În plus, marile investiții, veritabile noi cartiere, deși au primit avizare de la autoritățile statului, nu au mai fost demarate. Motivul este același: lipsa banilor. Încă nu sunt informații dacă este doar o situație conjuncturală sau se poate anunța deja o nouă criză. Stăm pe fază, adunăm și scădem și apoi vă povestim care-i realitatea.

Încă un transfer politic spectaculos: V-am zis că, în curând, vor avea loc schimbări mari de lideri la liberarii ieșeni. Ce nu v-am zis încă, dar o facem astăzi, e că filiala din Podu ăl Roșu se va primeni și cu lideri din alte partide. Cum fostul partid al lui Băse e la un pas de implozie, cei doi-trei vizibili de la Iași își fac și ei planurile de viitor. Dacă Alin băiat fin încă nu s-a decis încotro s-o apuce, se pare că șeful lui, deputatul Petrică, a ales un drum nou. Care s-ar părea că duce în Podu ăl Roș la filiala liberară. Discuțiile sunt într-un stadiu avansat, în mare parte transferul este perfectat. Însă el depinde cumva și de celelalte mutări pe care le-am anunțat săptămâna trecută, cea mai importantă fiind înlocuirea lui don Costelo cu Muguraș care bea Ciuc.

Un șef, căzut de pe calul alb: Direftorul de la prăvălia culturală din Tătărași, ce pompos își zice ateneu, și-a mai luat o vacanță de la multitudinea de apariții în media cu care ne obișnuise. Pe bani, bineînțeles, că nu-l invita nimeni atât de des să zică „nimic”. Căci ce poți spune de două-trei spectacole amărâte? Ei, direftorașul se pare că și-a cam luat-o un pic de la șefimea din palatul de pe pietonal. Adică, direftorul și șefii târgului au cam răcit relațiile. Ba chiar i s-a transmis să mai stea și pe-acasă nu doar în studiouri de radio și televiziune, că prea se crede în campanie electorală. Iar omul a băgat capul la cutie, s-a executat și-acum așteaptă să vină vremuri mai bune, să reintre în grații. Deh, prea își luase nasul la purtare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.