Bârfe diverse, din oraș culese. Taie frunze la câini pe banii noștri

Râs cu plâns

Poate cea mai dezamăgitoare prestație a unui parlamentar cu buletin de Iași este cea a scriitorului Ban Scurtu. Venit pe marele val al luptătorilor anti-sistem, tehnocrați și imaculați, Scurtu a intrat lejer în Senat, pe listele usereului. Dar de-atunci, adică din decembrie 2016, senatorul nu s-a mai arătat la față. O arde șmecherește prin Senat unde, cică, în timpul ședințelor continuă să scrie la romanele sale. „E cea mai prolifică perioadă”, s-ar fi confesat el apropiaților. „E bine, la ședințe e liniște, nu mă freacă nimeni la cap și pot lucra în tihnă”, a continuat acesta. Păi, bine, coane, de aia de plătesc ieșenii? S-o arzi cu părul între ochi, pe timpul și pe banii noștri? În fine, bucură-te. E primul și singurul mandat.

Ăsta este cel mai dorit post: Cel mai râvnit post din Sănătatea ieșeană e cel de director la Piramidon, spitalul de lângă Piața Independenței. Cum fostul manager și-a încheiat mandatul, acum locul său e vacant. Interesele sunt uriașe acolo și ar fi destui doritori. Mălai mult, poziție socială bună ar fi principalele puncte de atracție. Responsabilitatea și faptul că vorbim despre cel mai mare spital din Moldova ar fi în fișa postului. Avem o listă cu favoriți, dar n-o facem încă publică. Trebuie să-i verificăm, unul câte unul, și-apoi o să vă dăm verdictul, o să vi-l indicăm pe favorit și-o să-i facem și o descriere exhaustivă. Stați pe-aproape să nu pierdeți episodul următor.

Cel mai infatuat prezident: Noul prezident de la futbaliorii din Copou, mister Ambro, e mare pișicher. Își joacă cu mare naturalețe cartea. E peste tot: pe Facebook, în conferințe de presă, în emisiuni radio și tv, în interviuri acordate presei scrise. Cumpără și vinde jucători, face cantonamente și previziuni. E disperat și ăsta după imagine. Încă unul care a scăpat boii la vale. Dar scadența în cazul lui va veni foarte repede. Începe campionatul, iar mister Ambro și-a asumat ca fotbaliorii noștri să intre în play off. Adică, să fie între cele mai bune șase echipe din România. Însă, după cum arată lotul actual, mare minune să nu retrogradăm. Vorba aia: mult a fost, puțin a mai rămas și o să vedem cine a avut dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *