Cosette marcă banul. O femeie deputat, cu succes în finanţele personale

Satiră cu ștaif

După ce ne-a asigurat că, în sfârşit, avem cu cine, Cosette Chichirău şi-a schimbat sloganul în „Ai cu ce!”. Ea are, nu noi. De la începutul mandatului de parlamentar, Cosette s-a îngrăşat în conturi. Astfel, conform declaraţiei sale de avere, depozitele sale din America au crescut în ultimul an cu 5,5%, ajungând la 255.000 de dolari, iar conturile în moneda românească şi-au sporit valoarea de 10 ori, cifrându-se acum la aproximativ 41.000 de lei. Prin urmare, Cosette e foarte eficientă când vine vorba de zestrea ei, mai puţin în privinţa proiectelor legislative, unde randamentul a fost zero. Faima de Hagi al finanţelor s-a răspândit repede, deputata USR fiind contactată de numeroase personalităţi interesate de serviciile acesteia.

Florin Salam: Săru’mâna, madam Cozet! Păpuşă, mâncaţaş guriţa ta de fimeie deşteaptă, hai învaţăm-ă şi pe mine cum să scot bani din America, că nu ştiu dacă ştii, dar a fost dat pe toate canalele media şi nu numai, că cum am fost eu prins pe airportul din New York cu suta de mii de parai care miau confiscato gaborii americani răi a dracului. Hai că dacămi dai pontul ăsta, te votez fără număr pe cinstea mea!

Angela Merkel: Distinsă domnişoară Cosette Chichirău, am aflat din presă că aţi reuşit să înregistraţi o sporire a valorii depozitelor dumneavoastră din SUA cu 5,5% pe an. Este o creştere economică pe care nici Germania nu a avut-o de câţiva ani buni. Dacă sunteţi amabilă, vă rog să acceptaţi invitaţia consiliului de administraţie de la Deutsche Bank pentru a le acorda puţină consultanţă de specialitate.

Donald Trump: Miss Cosette, sunt convins că vestea îmbogăţirii dumneavoastră este un fake news. Dar dacă mă înşel, deşi nu cred că mă poate păcăli cineva, spuneţi drept, l-aţi angajat contabil pe George Soros?

Andrei Postolache: Dragă Cosette, abia acum înţeleg de ce ai ţinut neapărat ca drumurile noastre să se despartă. Trebuia să-mi închipui că banii vor ucide frumoasa noastră camaraderie. Ce autoritate aş mai fi putut avea eu asupra ta, o femeie de succes cu zeci de mii de dolari în cont? Cât de mult m-am înşelat în privinţa nobilelor idealuri pe care credeam că le împărtăşim împreună! Dar nu-i nimic, eu voi continua să rezist Pentru Iaşi, nu pentru SUA!

Florin Prunea: Săru’mâna, e posibil să fi înţeles eu greşit. Creşterea de care am citit în presă e de 5,5% sau de 5,5 centimetri? Nu că aş avea nevoie, dar, dacă sunteţi interesată de dimensiunea pragmatică a vieţii, ne putem întâlni la un cico pe-o terasă frumoasă din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.