Costel Alexe, găsind o alternativă la provocarea sportivă lansată de Klaus Iohannis

Râs cu plâns

Președintele Klaus Iohannis a ieșit din nou din anonimat printr-o perlă savurată de sute de mii de internauți. Aflat într-o vizită în comuna Pianu de Sus, din județul Alba, Iohannis i-a îndemnat pe români să se apropie de golf, o emblemă sportivă a aristocrației. „Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport. Deloc exclusivist, oferă multe satisfacții”, a spus președintele, stârnind un val de glume și ironii la adresa lui. Plecând de la această declarație, am dorit să aflăm cum au receptat personalitățile ieșene îndemnul lui Klaus Iohannis. (pamflet)

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași – Excelența Sa, domnul Președinte Klaus Iohannis, are foarte multă dreptate atunci când îi îndeamnă pe români să practice minunatul sport numit golf. Frate-meu, Andrei Muraru, care este ambasador în SUA, a terminat deja cu brio Academia de Golf din Washington, iar acum urmează cursurile Universității de Backgammon din Massachusetts. Asta înseamnă diplomația, trebuie să ai o condiție fizică de invidiat, mai ales la backgammon, unde frecatul zarurilor poate duce la schimbări dramatice în geopolitica internațională. Personal, voi încerca să implementez nobila artă a golfului și în teritoriu. Tăpșane avem, găuri se mai dau de câte un om politic de nădejde. Crose nu prea sunt, dar am vorbit deja cu băieții de la Ruginoasa să ne împrumute sculele lor. Ușor luate la pilă, le putem transforma în crose de top.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei – După umila mea părere, prin invitația adresată românilor de a juca golf, domnul președinte a dovedit că este un om evlavios, cu aplecare spre cele sfinte. Practic, ne-a chemat pe toți la loc de verdeață, unde nu este întristare, nici suspin. Un loc de veșnică odihnă râvnit de noi toți, la care se ajunge trecând prin cele 18 găuri care semnifică vămile văzduhului, adevărate purgatorii către raiul aristocraților.

Viorel Scripcariu, rector UMF Iași – Sigur, se poate spune că jocul de golf dezvoltă anumite calități fizice și psihice. De pildă, cei care sunt proști de dau în gropi vor avea un avantaj în a plasa mingea în gropile de pe traseu. Iată o oportunitate de studiu științific care poate ridica comunitatea academică în ochii lumii științifice.

Cătălin Urtoi, activist pro-autostradă – Noi deja jucăm golf cu reprezentanții Guvernului în ceea ce privește construirea autostrăzilor din Moldova. Pasăm studiile de fezabilitate de la unii la alții până cad în prima groapă birocratică. Traseele le știți, sunt pavate cu bune intenții. Chiar acum îmi ascuțeam furca, pardon, crosa, pentru un turneu la București, în Piața Victoriei. Poate aruncăm, din greșeală, o minge și peste gard, la Cotroceni!

Alexe (foto, pamflet): Domnule președinte, eu nu mă bag la golf. Nu știu sporturi din astea… Dar o tablă vă pot face oricând, dacă vreți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *