Bârfe de caracter, trimise în eter. Știre trăsnet: sindicalist cu planuri mari

Haz de necaz

Asta da știre bombă. Îl știți pe Lav Libelulă, mare lider de sindicat în învățământul preuniversitar? Băiat fin, școlit, un pic guraliv, dar muncitor? Ei, flăcăul ăsta are o idee tare năstrușnică. Să candideze anul viitor la alegerile locale. Și nu pentru o poziție oarecare, ci chiar pentru cea mai atractivă. Exact, cea de șerif al orașului. Băi, frate, dar ăsta e chiar un plan tare de tot. Totuși, din punctul nostru de vedere, e sortit eșecului. Dacă profesorul Libelulă vrea să-și facă un pic de reclamă și-apoi să se lipească de vreun partid, atunci planul e super ok. De ce? Păi, el o să argumenteze că vine cu o zestre bună de câteva mii de profesori, atât din oraș cât și din județ. Adică, cum ar veni, are ce pune pe masă, are ce oferi.

De unde atâta tupeu la el? Artistul din fruntea șandramalei de cultură din Tătărași, aia botezată recent pompos ca fiind de interes național, prinde numai avioane. Acum ba vrea să renoveze toate cinematografele din subordine, ba vrea să le dărâme. Face turnee de teatru prin țară, fel de fel de caravane. Pe subordonații care nu-i sărută inelul i-a izgonit la subsolul instituției. Licitațiile din ultima perioadă le-a organizat într-o manieră dubioasă, existând serioase suspiciuni. Alte afaceri controversate sunt în verificarea jurnaliștilor. Dar, totuși, de unde atâta tupeu de tenorașul acesta? Gurile rele zic că există o explicațiune simplă de tot: Andrușca, tenorașul-manager, este verișor cu un mahăr din administrația locală. Ei, păi de ce n-ați zis așa? Numele mahărului, în numerele viitoare.

Disperați după candidați: Știți care e cel mai tare pont al momentului? Dacă n-aveți ce face și vreți să vă găsiți un job mișto, aveți și puțină școală, vă dăm gratis o idee. Duceți-vă la cei de la usereu sau plus și propuneți-le să candidați pentru ei la o primărie din județ. Sunt atât de disperați că n-au oameni încât primesc pe aproape oricine. Atât pentru a candida ca ales local, consilier, cât și chiar pentru poziția de primar la țară. Valul electoral de la europarlamentare i-a luat pe nepregătite și acum caută asiduu să-și competeze listele cu candidați. Atât de slabi pregătiți sunt încât suntem gata să pariem că la scrutinul din vara viitoare nu vor avea suficienți oameni pentru toate cele 98 de unități administrativ teritoriale din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *