Bârfe pe surse, avem resurse. UPA, vânt din pupa

Haz de necaz

După ce au pierdut turnul de lângă poliția municipală din cauza datoriilor la Fisc, cei de la UPA s-au mutat în niște cămăruțe de pe Lăpușneanu. Apoi, într-un sediu din Tudor. Acum, au zburat și de-acolo. Ultima destinație: fostul sediu al universității Kogălniceanu din Bucșinescu. Au făcut o colaborare, ei au venit cu subțirea zestre studențească și profesorală, ceilalți au pus la dispoziție clădirea. E, probabil, ultima încercare de supraviețuire. Cu numărul studenților în continuă scădere, practic pe tobogan, aceasta este ultima șansă de salvare. Se mai agață financiar doar de niște programe pe care le mai derulează, cu finanțare externă. Spionăm si vă raportăm care este situația reală, care e cifra de școlarizare și dacă se mai face carte acolo.

Deblocați traficul auto! Acum, dincolo de orice dispute politice sterile, Iașul are o gravă problemă de circulație auto. Traficul de la ieșirea din Păcurari și până la Lețcani – Podu Iloaiei se sufocă din ce în ce mai des. Lupta politică e bună și ea trebuie să se desfășoare mai ales în campaniile electorale. Dar pentru chestiunile cu adevărat importante, ar trebui să existe consens, iar forțele politice să-și dea mâna pentru a găsi soluțiile de rezolvare. Așa stau lucrurile și în cazul celor 25 de kilometri Iași – Podu Iloaiei. Până la construirea autostrăzii, care ar mai putea dura ani buni, ar fi necesară o rezolvare punctuală a acestei chestiuni. Din două motive: 1) întârzieri uriașe în trafic și 2) numărul în creștere al accidentelor rutiere soldate cu morți. Așa că, și din acest colț de rubrică, haideți, oameni buni, să găsim o soluție.

Acest primar a făcut-o de oaie: Hai că am auzit una bună de tot. Mega primarul Dănuț Liță, ăla de se laudă că are cea mai tare comună din țărișoara asta, a făcut-o de oaie. De vreun an zice că a construit primul parc industrial din județ. Pe zeci de hectare, cu zeci de firme care o să ridice hale cu zeci de milioane de euro. Care, în final, o să-i îndese lui milioane de euro în bugetul local. Treaba poate fi adevărată, dacă parcul se umple într-un final. O parte dintre companii s-au apucat să-și înalțe sediile, spațiile de producție. Când colo, stupoare. Investitorii au constatat că au luat terenurile, s-au apucat de construcții, dar n-au canalizare. Iar primăria nici nu prea are de gând să facă repede. Cică ar avea un proiect pe fonduri europene, fără un termen clar. Mda, e cam ca la romii care-și fac vilă cu 7 camere, două etaje și 50 de turnulețe, dar la budă se duc tot în fundul curții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *