Bârfe de la votare, sunt mișto tare. Conflict liberar, episodul 1.207

Haz de necaz

Câteva considerații despre scrutinul de duminică. În primul rând la liberarii din Podu ăl Roș. Acolo, zâzania e în floare. Pe fondul câștigării de peneleu a alegerilor la nivel național, rezultatul înregistrat la Iași atât pe județ, dar mai ales pe municipiu este dezastruos. Iar don Costello, el lidero maxim, nu-l mai înghite defel pe don Marus, șeriful de la munițip. Iar pentru asta a declanșat deja jihadul. Mai șoptit, mai răspicat, le spune șefilor de la centrala de partid că don Marus îi șade ca un bolovan de gât, că el face performanță, dar șeful de la munițip îl trage la fund. Deocamdată, șefii de la Bucale n-au timp de turnătoriile lui don Costello, însă, pe de altă parte, sunt într-adevăr șucăriți de scorul scos în capitala Moldovei. Om vedea dacă se lasă și cu demiteri.

Planul secret pe care-l știu toți: De fapt, după aceste alegeri, socoteala lui don Costello, liderul județean din Podu ăl Roș e relativ simplă: coaliție cu usereul din Iași pentru localele de anul viitor. Iar don Costello are și rețeta minune, cartea câștigătoare, cum zice el. Don’șoara Coconette, șăfa de la usereul local, catindată la primărie, iar el, don Costello, catindat la cejeul local. Cu două partide pe val, liberalii și useriștii, planul lui don Costello poate avea un fundament. Dar de ce vrea don Costelllo la cejeu, de ce nu-i mai place Casa Poporului? Pentru că în Casa Pătrățoasă, cu el în frunte, se poate lucra pe niște proiecte cu fonduri babane, se poate țese ceva frumos, niște afaceri cu caimac. Ehehe, socoteala e pe marafeți, băi oameni buni.

Înfrângere nasoală de tot: Însă cea mai usturătoare înfrângere e a conțilierului Mirciulică, șef de filială cu maiori și colonei și care-a candidat pe ditamai lista cu generali. Da, Mirciulică de la unepereu a luat voturi cât să-i încapă într-o sacoșă, l-au bătut și independenții Grigorița și Georgică. Partid gonflat, unepereul n-a mai primit loc la masă, electoratul n-a mai pus botul la gogoșile umplute. Acum, om vedea care va fi traiectoria personajului nostru, Mirciulică fără frică. Culmea, omul abia își anunțase candidatura la primărie pentru anul viitor. Cu voturile astea, n-are șanse nici într-o mie de ani. Deh, ce să-i faci, așa e viața, când bună, când rea. Acum e nasoală de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *