Bârfe cu parfum despre oameni în costum. Încă un nume pe lista scurtă a candidaților

Haz de necaz

Ultimul intrat în sarabanda numelor de catindați pentru Primăria Iași e un cunoscut mai vechi de-al nostru. Ieșean, fost prim ministru și șerif la un serviciu de informații, MRU este cea mai recentă variantă avansată drept catindat al usere – plus. După ce fusese premier, numele lui MRU mai fusese vehiculat pentru o candidatură la Palatul Roznovanu. Însă, pe atunci s-a zis că omul nu e interesat, că Primăria Iașului e prea puțin tentantă după ce a fost șef al Executivului de la București. Numai că în ultimii doi-trei ani, MRU a intrat într-un con de umbră. Iar o eventuală candidatură la Iași i-ar putea relansa cariera politică. Hm, ce să spunem? Zvonul acesta are oareșce parfum de credibilitate.

Un nou festival de calitate îndoielnică: Flăcăii de la șandramaua de cultură din Tătărași mai sifonează niște parale. Zilele astea organizează, chipurile, un festival „internațional” de psihanaliză și film. Care debutează cu o piesă de teatru. O tâmpenie de la un capăt la altul. Beneficiari sunt cei doi sinecuriști, soț și soție, Gigea și madama Marga Ristor, acest Gică Petrescu al filmului românesc. Întins pe trei zile, acest așa zis festival este o șușanea de o calitatea îndoielnică, la fel ca mai toate proiectele puse în scenă de soții Gigea care altfel nu știu să supraviețuiască, doar lipindu-se de bugetele publice. Or fi ei pasionați de film, dar Iașul nu are nicio vină să rămână în această zonă promiscuă care, culmea, este întreținută cu fonduri publice.

Sfânta Treime de la locale: Cică, tot în logica alegerilor locale de anul viitor, orice catindat ce vrea să aibă șanse reale, trebuie să ia înainte binecuvântare din trei zone extrem de importante. În primul rând, de la cel ce conduce clădirea de peste drum de Primărie. Exact, de la cel mai înalt dintre toți preoții Iașului. Apoi, de la o mână de oameni de afaceri din târg, ăi mai importanți. E obligatoriu și ei să știe că interesele și afacerile nu le vor fi afectate în cazul diferitelor candidaturi. Și, în al treilea rând, un „ok” îl dau și fo’ câțiva spioni care se mai îndeletnicesc cu astfel de jocuri politicianiste. Mda, cam complicat traseul unei candidaturi la locale, cei interesați trebuie să pupe o groază de inele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *