Bârfe din oraș, aduse de-un fecioraș. ONG-iștii negociază înregimentarea politică

Haz de necaz

Vești noi de pe frontul de est. Da, al autostrăzii est-vest. Știți, vă ziceam noi într-una din săptămânile trecute, că flăcăii ăștia care-s toată ziua cu autostrada în gură, Cătă Burtoi și Apostolu’ Nelu, n-o fac ei tocmai dezinteresat, din pură dragoste de moldovean. Și vă mai ziceam că ăștia-s chitiți să candideze la alegerile viitoare. Pentru ce s-o putea, eligibil să fie locul. Acum venim și cu dezvăluirea: cică vor fi pe listele partidulețului fostului premier Cocoloș. Bine măcar că s-au hotărât, că prea se agitau. A mai fost, inițial, și-o variantă cu usereul local, dar nu s-au putut înțelege, că și la ăștia e bătaie mare pe cele unul-două locuri eligibile. Să vedem, totuși, cine se mai agață la filiala locală a partidului ex-premierului.

Planul fabulos al unui universitar: Băi, fraților, universitarul Vurlui chiar nu se predă. Omul e chitit să apară non-stop în publicațiile locale, la radiouri și televiziuni. Sub deghizarea omului de știință, Vurlui își face, de fapt, pârtie în politică, acumulând notorietate. Poate puțini au remarcat, dar Vurlui este liderul filiale municipale a usereului. Adică, ditamai prezidentul. Iar ieșirile astea cu poluarea aerului, solului, fonică sau nu mai știu care îi vin mănușă. Că așa află și lumea despre el și devine cunoscut. Acum, se zice că i-ar fi încolțit din ce în ce mai mult ideea de a candida la primărie peste doi ani. Asta doar dacă l-o lăsa „mămica” lui politică, don’șoara deputat Cosette.

Au pus batista pe țambal: E aproape oficial, la fotbaliorii din Copou s-a pus batista pe țambal, antrenorul și investitorul îngropând, pentru moment, topoarele. Explicația-i simplă de tot. Pentru că echipa și-a mai revenit cât de cât și până de Crăciun poate urca un pic în clasament, investitorul s-a gândit că până de Anul Nou poate mărită pe câteva sute de mii de euro unu-doi jucători. Iar un nou scandal cu antrenorul, cu demiterea lui și instalarea altuia, ar putea afecta parcursul echipei măcar vreo două-trei meciuri. Așa că nu mai riscă nimic, a tăcut mâlc, speră ca în iarnă să vândă ceva pe bani frumușei și-apoi se va răfui, în liniște și fără presiune financiară, și cu antrenorul indisciplinat și rău de gură. Sună interesant, urmărim și vă raportăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *