Bârfe de campanie, n-au evlavie. Scenariu de groază pentru liberari

Haz de necaz

Atenție mare, coșmar cu cifre la liberarii ieșeni. Candidatul lor cap de listă la euro, acel Babeș Rogdan, a anunțat public că după alegeri va deschide un cabinet parlamentar aci, în orașul nostru. Ce nu știu mai marii șefi liberari de la Iași, dar am aflat noi, e că dacă filiala din Podu ăl Roș ia la alegeri sub media partidului, atunci e nasol. Toată conducerea va fi rasă, iar Babeș Rogdan va fi uns șef de filială și va avea mână liberă să taie și să spânzure în peneleul local. Iar cifrele de moment nu sunt deloc încurajatoare, cică pe municipiu peneleul e, ca intenție de vot, pe locul trei cu tendințe de scădere. Hopa, complicată politichia asta de Bahlui. Om trăi și om vedea, oricum până la alegeri nu mai e mult, doar câteva zile.

Și-a lansat deja candidatura: În plină campanie electorală pentru euro, un politician local s-a lansat în cursa pentru primărie. Adică, a anunțat public că anul viitor își va depune candidatura pentru funcția de primar. Numele lui este Mirciulică a lui Manolo, acum conțilier giudețean, totodată pe lista unepere la europarlamentare și, iată, viitor candidat la primărie. Hm, omul a prins gustul alegerilor. Ce să zicem, e greu să ne pronunțăm de pe-acum, mai e un an până la locale. Deocamdată suntem tare curioși să vedem ce scor va lua partidul conțilierului la aceste alegeri, ăsta e primul test, acum se vede votul politic. Pe ce se bazează? Păi, are în partid niște ghenerali, colonei, maiori de prin toate zonele militarizate.

E director de când lumea și pământul: Mda, toată lumea se întreabă ce-l recomandă pe don Cristi acest Hagi al teatrului ieșean, de a înțepenit în funcția de director. Acest netalentat domn Hagi e de ani buni managerul general al celebrei instituții de cultură, teatru ăl mare și național. Fără succese notabile, ba chiar cu controverse uriașe privind activitatea managerială, acest Hagi este totuși păstrat într-o poziție cheie pentru capitala culturală a României. Deci, ce-l recomandă? Păi, e ușor de spus, îl recomandă o proptea bine plasată politic. Din partea cui? Ia gândiți-vă cine și-a lansat, de curând, candidații la euro fix din sala mare a teatrului ăl național? Aha, ați ghicit, îs alde ăștia. Ok, am înțeles manevra, dar parcă ar trebui ca don Hagi să-și dea mai mult interesul întru propășirea noastră culturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *