Andrei, poartă-n casă la userei. Rememorând traseul său de politician

Satiră cu ștaif

Dându-şi seama că postura politică în care se află este una păguboasă, consilierul local Andrei Postolache s-a înscris în USR, declarând că formaţiunea Pentru Iaşi, pe care a fondat-o în urmă cu câteva luni, nu mai există. Evident, Postolache a jucat puţin teatru, spunând pe contul său de Facebook că aşteaptă ca şi cei de la USR să fie de acord cu adeziunea sa. Normal că au fost de acord, Cosette Chichirău, unul dintre cele mai vocale personaje din USR, fiind, cumva, creaţia sa. Deocamdată, am pus mâna pe o parte din corespondenţa purtată între Andrei Postolache şi ceilalţi doi ieşeni care salvează România de vreo doi ani, Cosette Chichirău şi Dan Lungu.

Andrei Postolache: Dragă Cosette, dragă Dan, m-am hotărât: singurătatea consilierului de cursă lungă nu este pentru mine. După cum bine ştiţi, sunt un tip de gaşcă, aşa că nu pot funcţiona la maximă capacitate decât în grup. Nu spun grup organizat, că poate căpăta conotaţii penale. Aşa că, zilele trecute, mi-am depus cererea de înscriere în USR. Normal, am făcut-o online, ca toţi şmecherii, că doar nu era să vin cu hârtia în mână la sediu, ca orice ţopârlan. De fapt, nici nu ştiu dacă aveţi sediu la Iaşi. În fine, mi-e dor de voi, de gaşca useristă!

Cosette Chichirău: Salut, Andrei. Ce pot să zic? Ai dat de greu în solitudinea ta don quijotescă şi acum ţi-ai adus aminte de noi, nu? Ai vrut s-o faci pe viteazul singuratic, nu ţi-a ieşit, iar atunci, ce ţi-ai zis: ia să-mi găsesc eu echipă, că rămân naibii homeless în politica ieşeană! Să nu crezi că solicitarea ta va fi procesată aşa repede. Ia şi te gândeşte: acum vom fi trei cu pretenţii la Parlament: eu, tu şi cu Dan Lungu. Nu prea încăpem toţi în cabina de vot. Adevărul e că ne cam strici apele, dragă Andrei. Dar, na, ţinem legătura, poate mă prinzi într-o pasă mai bună anul viitor.

Dan Lungu: Bună, Andrei, sincer, regret că te-ai înscris în USR. E o organizaţie plină de mafioţi, de interese meschine, pe care am vrut s-o reformez candidând anul ăsta la preşedinţia ei. Apropo, ai ceva volume publicate?

Andrei Postolache: Nu, Dane, e vorba de Uniunea Salvaţi România, nu de Uniunea Scriitorilor. Uff, pe cine am trimis eu în Parlament?? Băi, v-am făcut oameni şi acum o daţi cotită! Iar tu, Cosette, m-ai dezamăgit cel mai mult. Când te-am lansat, erai doar o hipsteriţă cu şapte poze de la bairamurile din SUA puse pe Facebook. Acum eşti plină de pixeli ca obrazul unei adolescente acneice. Dar nu-i nimic, veţi vedea voi cum pre mulţi am să popesc! La foamea pe care o am, vă mănânc cu like-uri, cu tot!

Postolache (foto sus): Am plecat de-acasă să fac totul Pentru Iaşi, am pedalat un pic pe Bulevardul Independenţei, dar, până la urmă, a trebuit să o cotesc pe Aleea USR. Sper să nu fie o fundătură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.