Viorel Scripcariu: „Astra Zeneca a început să faulteze grosolan, să-i sară reacțiile adverse când intra în contact cu adversarul!”

Râs cu plâns

Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași va organiza în perioada 14 – 16 mai Maratonul de vaccinare anti COVID 19, uriaș eveniment de imunizare a oricărui cetățean are 16 ani împliniți și dorește să facă acest lucru fără programare, doar cu buletinul. Fluxurile de vaccinare vor fi deschise permanent, 24 de ore din 24. Impresionați de această desfășurare de forțe, am stat de vorbă cu rectorul UMF Iași, prof. dr. Viorel Scripcariu, domnia sa oferindu-ne câteva detalii suplimentare. (pamflet)

IEȘEANUL: – Iată, domnule rector, asistăm la un soi de Ziua porților deschise la UMF, de data asta cu acțiuni concrete, respectiv vaccinarea celor care vin la dumneavoastră.
Viorel Scripcariu: – Da, este vorba de un maraton de mare atracție pentru toată lumea, mai ales că îl avem ca invitat de marcă pe însuși vaccinul Pfizer, vedeta indiscutabilă a campaniilor de vaccinare din întreaga lume.

IEȘEANUL: – Așa este, Pfizer pare să se fi detașat în câștigătorul campionatului mondial al vaccinurilor.
Viorel Scripcariu: – N-aș vrea să fac pronosticuri hazardate, dar, într-adevăr, are un avans considerabil. Este urmat de Moderna, un vaccin mai degrabă discret, dar cu sprinturi interesante atunci când simte că-l poate pișca un pic pe Pfizer de coada seringii.

IEȘEANUL: – Despre Astra Zeneca ce vești aveți? Se menținea și el în atenție, era un vaccin de mijlocul clasamentului, dacă putem spune așa.
Viorel Scripcariu: – Din punctul nostru de vedere, Astra Zeneca este o decepție. În perioada de cantonament părea să fie în formă bună, făcea un marcaj decent om la COVID, îl urmărea pe tot terenul, uneori avea și un bun procentaj de reușită la loviturile libere, cam de 70%, dar se pare că l-au lăsat nervii. Lipsit de experiența competițională a marilor concerne farmaceutice, a început să faulteze grosolan, să-i sară reacțiile adverse când intra în contact cu adversarul. În loc să ne facă pe sistem imunitar, ne-a făcut pe sistem nervos. În fine, a trebuit să-l descalificăm.

IEȘEANUL: – Despre Sputnik și revelația Johnson & Johnson? Sunt șanse să-i vedem la viitoarele maratoane de la UMF?
Viorel Scripcariu: – Sputnik are un fuleu bun, vă dați seama că trebuie să facă adevărate tururi de forță din Urali până la Vladivostok. Cu toate astea, nu cred că va primi viza pentru competițiile din România. Johnson & Johnson va fi folosit la finalul campaniei, ca balsam care să oblojească rănile lăsate de pandemie.

IEȘEANUL: – Prevenție sau tratament?
Viorel Scripcariu: – Paza bună trece malpraxisul.

IEȘEANUL: – Banii sau viața?
Viorel Scripcariu: – Întrebați-l pe Hipocrat, avea un soi de decalog pe tema asta.

IEȘEANUL: – O singură doză sau două?
Viorel Scripcariu: – Și mai multe! Mai avem până la ora închiderii pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *