Vasile Pușcașu, inconștientul, lovește din nou

Metropola

Afaceristul Vasile Pușcașu a fost protagonistul unui gest de o inconștiență teribilă care se putea încheia cu o tragedie. Patronul Hotelului Traian a dat ordin oamenilor săi de a tăia țevile de evacuare a gazelor centralei termice care asigură încălzirea Hotelului Astoria. Ba mai mult, acestea au fost înfundate cu materiale textile deși în incinta unității hoteliere erau cazați clienți. Clădirea putea sări în aer dacă angajații Hotelului Astoria nu sesizau la timp defecțiunea. Polițiști și criminaliști s-au deplasat la fața locului pentru a efectua cercetări.

Adrian Danu, administrator Hotel Astoria Iași: “Joi seara am sesizat că una dintre pompele de apă care împingeau condensul către fluvială, efectiv arunca apa afară. Nu am putut să ne dăm seama la fața locului, fiind întuneric afară ce se întâmplase asupra țevilor de evacuare a noxelor. În dimineața zilei de 15 am constatat cu stupoare faptul că țevile erau înfundate cu cearșafuri și prosoape”.

Reprezentanții Hotelului Astoria au pus la dispoziția oamenilor legii imaginile de pe camere de supraveghere care surprind momentul în care un angajat de la Hotelul Traian se urcă pe scară și acoperă una dintre camerele video.

\"\"

Adrian Danu, administrator Hotel Astoria Iași: “Am ajuns într-o situație incredibilă, extrem de nocivă pentru mediul înconjurător, pentru clienți pentru că, efectiv, era să sărim în aer în orice clipă. Efectiv ne-a protejat Dumnezeu. Stăm cu o frică să nu recidiveze treaba, să nu se întâmple din nou aceeași problemă. Cei de la poliție ne-au rugat să sunăm imediat la 112. Am încercat să încropim o pază în parcarea subterană acolo unde s-a întâmplat evenimentul și să speram ca vom prinde sanatoși ziua de mâine”.

\"\"

În momentul în care s-a produs evenimentul, în hotel erau cazați clienți, aceștia fiind nevoiți să stea în frig și fără apă până la remedierea situației. Din momentul în care a preluat Hotelul Traian, Vasile Pușcașu a pornit un adevărat război cu Hotelul Astoria. Cum cele două hoteluri au spații comune care asigură accesul spre strada Lăpușneanu și Piața Unirii, Vasile Pușcașu a montat o ușă pe care o ținea încuiată sub cheie, cu pretextul că are bunuri în subsol ce pot fi furate.

În luna iunie 2019, efectuând lucrări fără autorizatii, Vasile Pușcașu a construit o terasă într-o laterală a hotelului, în zona protejată istoric. Primarul Mihai Chirica a numit atunci construcția “coteț de găini” și “magazie de lemne”, iar “anexa” a fost demolată.

Tot în 2019, Vasile Pușcașu a amenințat o echipă de la Delgaz Grid, fluturând cu seninatate o rangă în fața muncitorilor. Aceștia aveau tot dreptul să intervină la unul dintre transformatoarele aparținând furnizorului de energie electrică. “Deocamdată peretele ăsta este al meu, s-a schimbat legea, E.ON sau Delgaz cum se numește nu plătesc un leuț”, le spunea Vasile Pușcașu muncitorilor veniți să intervină la transformatorul proprietate E.ON.

Hotelurile Traian și Astoria sunt lipite unul de altul, iar în trecut acestea aparțineau omului de afaceri Dănuț Prisecariu. Ambele au fost scoase la licitație după falimentul Alimentara SA, iar Hotelul Astoria a ajuns în proprietatea FEG Iași, deținută de omul de afaceri Cristian Stanciu, iar Hotelul Traian a fost preluat de Vasile Pușcașu.

În prezent, s-a deschis un dosar penal, iar organele abilitate efectuează cercetări față de actțunile lui Vasile Pușcașu. (sursa: www.telem.ro)

Mai multe detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *