Universitatea Tehnică a creat o platformă online unde profesorii și studenții se vor întâlni cu elevii interesați de o carieră în inginerie și arhitectură la OpenDays@TUIASI

Calcul la rece

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează în perioada 20 – 22 mai 2020 o inedită manifestare de interacțiune cu elevii care vor să descopere viața de student, în cadrul evenimentului OpenDays@TUIASI, o reinterpretare virtuală a manifestării Zilelor Porților Deschise.

Pe parcursul acestor 3 zile, în intervalul 13.00 – 19.00, colectivul academic al universității se va muta în mediul online cu prelegeri interactive și dezbateri (fiecare cu timp de desfășurare de o oră) susținute de profesori din facultățile TUIASI, de profesioniști din cadrul Centrului de Consiliere, de reprezentanți ai Societății Antreprenoriale Studențești, în colaborare cu cei ai mediului economic.

A fost creată integral o platformă care poate fi accesată la adresa www.opendays.tuiasi.ro, unde cei interesați să participe pot să se înscrie, completând formularul online, la prelegeri și dezbateri. Tot acolo pot fi consultate galerii foto și video cu studenții și profesorii Universității, proiectele organizate, informații despre admitere, tururi virtuale ale campusul didactic și a celui mai mare campus studențesc din Nord-Estul țării – „Tudor Vladimirescu”, broșuri de prezentare a facultăților și universității în general, cât și informații despre Iași, un oraș al studenției. „Evenimentul și site-ul dedicat Open Days reprezintă o dovadă a faptului că în această perioadă nu numai că nu s-au redus activitățile universității noastre, ba chiar s-au intensificat, în încercarea de a suplini interacțiunea directă cu actualii și viitorii studenți. Promovarea Politehnicii ieșene continuă, în variante adaptate și mult mai atractive și mai aproape de elevi. Trebuie să recunosc, și o fac cu bucurie, că site-ul constituie o reușită a echipei mixte de cadre didactice, colegi de la Biroul de presă, consilieri profesionali, dar, în același timp, constituie o dovadă a abilităților artistice pe care le oferă educația tehnică. Le mulțumesc colegilor mei pentru implicare și inspirație și sunt convins că Open Days vor fi o nouă reușită a universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Tinerii care participă la întâlnirile găzduite în cadrul OpenDays@TUIASI vor afla răspunsuri la întrebări generale, dar și particulare, despre învățământul tehnic, viața de student, dar și oportunitățile de carieră de la finalizarea studiilor, pe teme precum – ce înseamnă Ingineria sau Arhitectura, cum își aleg specializarea potrivită și care sunt diferențele dintre domeniile tehnice, de ce este Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași alegerea potrivită pentru ei; cât de frumoasă sau de dificilă este viața de student la TUIASI, ce spun actualii sau foștii studenți despre experiența lor etc. „Am creat un eveniment într-un nou format, vizibil și accesibil tuturor celor care sunt în căutarea acelui program de studiu în care prin inginerie și arhitectură reușim să oferim fiecăruia participarea cu încredere la modelarea viitorului. Suntem bucuroși să vă avem alături, având astfel posibilitatea să cunoașteți prin participare și interacțiune adevăratul spirit al studenției la TUIASI în toate dimensiunile sale actuale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale. Participarea publicului la prezentări este gratuită, accesul fiind permis după completarea formularului de înregistrare ce se regăsește pe site-ul oficial al evenimentului, la adresa: www.opendays.tuiasi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *