TUIASI, între primele 25 de universități ale lumii în ceea ce privește „Publicațiile interdisciplinare”, conform clasamentului U-Multirank

Calcul la rece

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) este între primele 25 de universități din lume, într-un clasament realizat de platforma U-Multirank pe domeniul „Publicații interdisciplinare”.

În Top 25 se regăsesc două universități din SUA, 19 din Europa, una din Africa și patru din Asia. Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, s-a declarat onorat de plasarea universității între primele 25 din lume care manifestă un interes constant și consistent în dezvoltarea domeniilor interdisciplinare și care au și rezultate vizibile în publicații care au caracter interdisciplinar. „Însăși existența acestui top confirmă atenția care se acordă astăzi interdisciplinarității, căci a devenit evident că cercetarea într-un domeniu singular, fără contribuția altor domenii sau ramuri științifice, nu mai poate acoperi întreaga paletă a interesului practic pe care îl manifestă dezvoltarea societății. Domeniul tehnic poate conferi sprijin oricărui alt domeniu, iar prezența noastră în acest top confirmă valoarea colaborărilor pe care le avem, atât în cercetare, cât și în educație, cu universități sau instituții de alt profil, din țară și din străinătate”, a punctat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Preocupare
În ultimii ani, interdisciplinaritatea cercetării a fost o preocupare din ce în ce mai mare pentru cercetătorii Politehnicii ieșene, împreună cu posibilitatea creșterii ratei de transfer tehnologic. „Cu cât o lucrare științifică face trimitere la lucrări aparținând unui număr cât mai mare de alte domenii ale științei și cu cât distanța între câmpurile respective este mai mare, cu atât crește și gradul de cercetare interdisciplinară în cadrul universității respective. Ținând cont de faptul că vârfurile cercetării sunt adesea la granițele disciplinelor, interdisciplinaritatea cercetării reflectă și caracterul său inovativ”, au specificat reprezentanții U-Multirank în descrierea topului realizat pe domeniul „Publicații interdisciplinare”.
Studiul celor de la U-Multirank a fost făcut public marți, 4 iunie 2019, și a inclus peste 1.700 de universități din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *