Companiile din Iași încurajează tinerii să se implice în domeniile tehnice

Calcul la rece

Mediul de business se implică într-o campanie de notorietate pentru Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), după ce a sprijinit în această primăvară caravanele regionale ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”.

\"\"Oportunități de carieră
Demersul comun are scopul de a încuraja tinerii să opteze pentru studii universitare într-un domeniu tehnic și de a-i ajuta să se familiarizeze cu oportunitățile de carieră pe care le oferă companiile din oraş. „Fiecare dintre noi învață pentru a se bucura de reușite profesionale ca angajat la o companie de succes. Ca elev, poți afla cum să devii angajatul unei asemenea companii, absolvind una dintre facultățile Universității Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iași. Prin parteneriatul TUIASI – IULIUS, campania de notorietate TUIASI oferă în egală măsură atât mărturiile studenților noștri, cât și ale absolvenților, acum angajați la companii în plină dezvoltare și colaboratoare permanente ale universității. Astfel, viața poate deveni așa cum îți dorești”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

În două etape
Campania de notorietate susținută de compania IULIUS se desfășoară în două etape, pe parcursul sesiunilor de admitere la TUIASI, din iulie și septembrie. În prima fază, tinerii află, prin intermediul unor testimoniale ale actualilor studenți, ce vor învăța în anii de studiu, cum se desfășoară practica și care sunt facilitățile din Campusul Tudor Vladimirescu. Pe lângă promovarea în mediul online, la Iulius Mall Iași va fi organizată o expoziție cu machete vizuale ce includ testimonialele viitorilor ingineri.

S-au alăturat campaniei
Viitorii studenți vor cunoaște şi o parte dintre angajatorii care le pot oferi o carieră după absolvire. Mai exact, 12 profesioniști, din zece companii, le vor transmite prin intermediul unor materiale de promovare cât de interesantă și inovativă este activitatea lor și performanțele pe care le pot obține. Continental, E.ON, Delphi Technologies, Atexis, Gemini CAD Systems, Arcadis, Conest, Rancon, ApaVital și Chimcomplex sunt companiile care s-au alăturat campaniei și ale căror profiluri corespund celor 11 facultăți din cadrul TUIASI. Tinerii au prilejul de a descoperi exact ce presupune meseria pentru care au optat inclusiv printr-o expoziție găzduită în Atrium Palas Mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *