Stare de ALERTĂ în GRECIA! Incendii devastatoare au afectat capitala elenă, punând în pericol turiştii, printre care se află şi zeci de români!

D’ale vedetelor

Pompierii încearcă să stingă un incendiu de vegetaţie care a afectat mai multe localităţi la nord-est de capitala Greciei, Atena, au anunţat autorităţile, care au precizat că momentan nu există informaţii privind persoane rănite, însă zeci de clădiri au fost avariate, informează agenţia Reuters, conform mediafax.ro.

Peste 160 de pompieri cu 68 de maşini de stingere a incendiilor, două elicoptere şi două avioane încearcă să oprească extinderea incendiului care a izbucnit în localitatea Kalamos şi apoi s-a extins spre oraşul Varnavas, aflat la 32 de kilometri nord-est de Atena. Ca măsură de precauţie, autorităţile au ordonat evacuarea a două tabere pentru tineret din zonă. Sute de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele din zona Kalamos.

Cauza incendiului este necunoscută, însă incendiile de vegetaţie sunt destul de comune în Grecia în perioada verii, adaugă mediafax.ro. Se pare că în staţiunile ameninţate de flăcările periculoase s-ar afla şi câteva zeci de cetăţeni români, aflaţi în vacanţă. Însă, momentan nu s-a înregistrat vreo victimă.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *