Adevărul despre ştirea că unui cioban i s-au furat 80 de oi, iar poliţiştii au recuperat 81

D’ale vedetelor

Totul a pornit de la un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, în care s-ar fi vorbit de 80 de oi sustrase şi de 81 recuperate. Numai că în comunicat scrie, negru pe alb, că e vorba de „aproximativ 80 de oi” care ar fi fost furate. Ceea ce poate însemna, evident, şi 81, câte au fost găsite ulterior.

„Intenţia noastră nu a fost de a crea confuzie. În momentul sesizării, partea vătămată a reclamat că i-au fost sustrase aproximativ 80 de animale, iar în momentul recuperării lor s-a constatat că sunt 81, aşa cum apare în comunicat, dar fiecare interpretează în felul lui”.

Iată, de altfel, integral, comunicatul emis în 9 august de IPJ Cluj:

„AUTORI DE FURT PRINŞI ÎN FLAGRANT DE CĂTRE POLIŢIŞTI

Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au identificat, la scurt timp de la comiterea faptei, doi tineri din localitatea Sînmihaiu Almaşului, judeţul Sălaj, care au sustras mai multe animale.
La data de 8 august a.c., poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că de pe o păşune, situată în apropierea localităţii Păuşa din judeţul Sălaj, persoane necunoscute au sustras un număr de aproximativ 80 de oi.
În urma activităţilor deşfăşurate, poliţişti din cadrul posturilor de poliţie Aghireşu şi Gârbău, au identificat, pe păşunile din apropierea localităţii Arghişu din judeţul Cluj, doi tineri, în vârstă de 17 şi 20 de ani, care însoţeau animalele. Aceştia intenţionau să vândă oile în localitatea Arghişu.
Poliţiştii au recuperat un număr de 81 de oi, în valoare de circa 20.000 de lei.
Faţă de cei doi tineri continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.”

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.