Sponsorizarea, sport extrem pentru patronii Iaşului

Satiră cu ștaif

Deşi Iaşul are companii care învârt zeci de milioane de euro, sponsorizările din partea acestora sunt infime. Doi dintre managerii de lux ai Iaşului, Constantin Deleanu (Cotnari) şi Neculai Apostol (Kosarom), au mizat anul acesta pe două proiecte de sponsorizare lipsite de succes. În timp ce Apostol a băgat ceva bani în susţinerea trupei The Humans, care n-a reuşit nici măcar să intre în finala de la Lisabona, Deleanu a încercat să-i stimuleze financiar pe jucătorii lui Poli, oferindu-le prime de 600 de euro pentru fiecare victorie. Cum din nouă meciuri din play off, doar unul a fost câştigător pentru ieşeni, Deleanu şi-a păstrat banii, în schimb emblema Cotnari a fost vizibilă pe tricourile fotbaliştilor. Weekendul trecut, cei doi oameni de afaceri au discutat câteva minute pe această temă.

Nu te mai plânge de sponsorizări, Costică. Hai că ai ieşit foarte bine cu afacerea din Copou. Ai avut imaginea companiei Cotnari pe toate canalele de sport şi toată afacerea asta te-a costat vreo 6 – 7.000 de euro, când au câştigat băieţii cu Steaua.
Da, măi, dar se putea şi mai bine! Era cât pe ce să nu dau nici un sfanţ, dar, asta e, s-a trezit Cristea să dea gol în ultimul minut şi m-a uşurat de vreo 7.000 de euro. Când i-am mai auzit şi-n vestiar cum cântau „să vină banii la băieţi!” am simţit că mi se urcă tensiunea, ca tulburelul în butoaie.

Dar eu ce să mai zic de ghinion? M-a pus naiba să dau nişte bănuţi la copchii ăia de la Humanitas sau cum i-o mai fi chemând… nişte repetenţi, n-au fost în stare nici să se califice în finală. Şi nu erau puţini, ai văzut, vreo 24 de figuranţi cărora le-am plătit deplasarea la Lisabona. Că na, aşa e acum, trebuie şi dans pe lângă voce, cică coregrafia contează la Euroviziunea asta…
Asta e, să ne fie învăţătură de minte… data viitoare, mai uşor cu sponsorizările. Mai bine le dai un şpriţ, o Grasă, ceva, îi inviţi în pivniţă la Cotnari, să-şi mai clătească ochii oleacă, şi cam atât. Vrei să driblezi ca Messi? Bea o Busuioacă, hai două, şi să vezi ce le împleticeşti picioarele la adversari.

Ai dreptate, şi eu voi trece pe sponsorizări în natură. Eşti solist de muzică uşoară? Ia de aici un cârnăcior, un muşchiuleţ, ceva fin. Eşti mare tenor sau soprană? Nu-i nimic, susţinem cu ceva mai gras, un şorici, un buturel, o slăninuţă afumată. Că acolo trebuie energie, nu glumă! Păi, un bariton îmi va scoate sigur din frigider vreo zece kile de pastramă. Cum naiba să ataci o arie de Verdi doar cu nişte mititei cu muştar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *