Romeo Vatră, taximetrist ad-hoc pentru turiștii rătăciți în Iași

Satiră cu ștaif

Într-o postare pe Facebook, Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași, a reușit să smulgă câteva aplauze de apreciere în privința unui gest caritabil pe care l-a făcut zilele trecute. Văzând că doi turiști italieni erau ignorați de către taximetriștii care-și fac veacul pe lângă aerogară, i-a dus cu mașina personală până la destinație. În același mesaj, Vatră a anunțat că va lua măsuri asupra taximetriștilor nesimțiți. Dar să vedem ce și-a notat directorul Aeroportului în jurnalul personal. (pamflet)

  • Hai că am făcut-o și pe asta! Am jucat rolul taximetristului cu doi turiști italieni foarte simpatici. Zău, în timp ce îi ascultam cum sporovăiesc în limba lor, mă simțeam de parcă eram pe străzile din Napoli sau Roma. Săracii, mergeau doar până în Piața Unirii, dar eu aș fi vrut să-i fi plimbat până-n Coarnele Caprei, atât de tare i-am îndrăgit! Pe drum, m-am recomandat a fi directorul Aeroportului, iar ei au făcut ochii mari, mândri de o așa onoare. Unul a glumit un pic, spunându-mi că pilotez mașina la fel de profi ca piloții de la Tarom. Celălalt m-a întrebat dacă avem servicii de taxi operate de stewardese, ca să revină cu drag la Iași. Cred că a întrebat și cât ar costa fetele pe kilometru, nu mai știu sigur, atât de mândru eram că transport doi italieni pe străzile Iașului. I-am lăsat la hotel, ei au vrut să-mi dea ceva bani, s-au scobit prin portofel, nu găseau mărunt, unul a zis ceva de card, altul a mormăit altceva, până la urmă le-am zis că toată cursa e din partea PNL, pardon, din partea casei. M-au pupat pe mască și mi-au promis că la plecarea din Iași mă sună tot pe mine, că le-a plăcut limba de circulație internațională în care am tăcut tot drumul. După această aventură simpatică, mă voi întoarce în birou și voi propune măsuri drastice în privința taximetriștilor indisciplinați. Până schițez un plan, voi face eu însumi câteva drumuri pentru a mă familiariza mai bine cu fenomenul. Mai mult, voi ruga câte un coleg din PNL Iași să ducă, o dată pe săptămână, cu mașina personală câte un pasager care vrea să ajungă la un hotel din oraș. O să începem această campanie de promovare chiar cu președintele Costel Alexe. Sau stai! Cine știe, cu engleza lui care-ți găurește urechile, Alexe e în stare să enerverze clientul, iar ăla să prefere un taximetrist obișnuit. Cât despre madam Scântei, nu știu ce să zic. Dacă urcă la volan cu un sombrero tricolor pe cap, o să creadă clientul că suntem o filială a Circului Trocadero. Mda, ia să bag niște benzină pentru următoarea cursă. Aoleu, cât scrie pe pompă? Gata, de mâine trec pe trotinetă electrică!

Vatră (foto, pamflet): Pentru a evita taximetriștii țepari, propun prelungirea curselor aeriene până la casa pasagerului. Deja am făcut planurile de zbor pentru Madrid – Doi Băieți, Londra – Ciurchi și Munchen – rond CUG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *