Reacţia lui Borcea, după sentinţă: ”Vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei!”

D’ale vedetelor
Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis, luni, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi au respins propunerea de eliberare condiţionată a lui Cristian Borcea.
Instanţa a mai decis că fostul director executiv al FC Dinamo poate cere din nou eliberarea condiţionată pe 23 aprilie 2018.
Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă şi vine după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, la începutul lunii octombrie, liberarea condiţionată a lui Cristian Borcea.
La termenul de luni de la Tribunalul Ilfov, procurorul DNA a arătat că faptul că fostul director executiv al FC Dinamo a respectat condiţiile de încarcerare intră în normalitate, precizând că Borcea a dat dovadă \”de o continuă preocupare în legătură cu răspunderea penală\”, a mituit un judecător, a scris două lucrări ştiinţifice în 60 de zile, un termen scurt şi \”a învăţat în detenţie cum să exploateze lacunele legislative\”.
Pe de altă parte, apărătorul lui Cristian Borcea a argumentat în faţa judecătorilor că dinamovistul s-a documentat un an şi jumătate pentru lucrările ştiinţifice scrise, respectiv \”Am fost preşedintele unui vis, Dinamo Bucureşti\” şi \” Aspecte din activitatea organizatorică şi de performanţă a tinerilor fotbalişti din centrul de copii şi juniori Dinamo Bucureşti\”, a fost stăruitor în muncă, a muncit neîntrerupt şi a avut un comportament impecabil, ţinând permanent legătura cu familia lui.
Totodată, avocatul a arătat că prejudiciul a fost achitat în prima lună după condamnare, ceea ce reprezintă practic o dovadă a asumării faptelor, Cristian Borcea plătind inclusiv sumele de răspundere în solidar, adică 10 milioane de lei.
Cristian Borcea a spus în faţa judecătorilor că vrea să fie alături de cei şapte copii ai săi.
\”Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. S-a redus pedeapsa cu opt luni. (…) Nu am nimic de reproşat ANP. Vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei\”, a spus Cristian Borcea, în faţa magistraţilor, potrivit mediafax.ro.
Dinamovistul se află la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *