Profesorii și elevii, salvați de clopoțelul recreației. Asta da VACANȚĂ MARE!

Satiră cu ștaif

Decizia președintelui Iohannis de a ține școlile și universitățile închise până în septembrie 2020 a stârnit controverse în toate mediile. Pe de o parte, psihologii sunt îngrijorați de menținerea copiilor departe de actul educațional normal o vreme atât de îndelungată, pe de altă parte unii profesori se declară satisfăcuți de ideea că nu vor reveni la clasă în următoarele luni. În rândul marilor figuri ale învățământului ieșean nu s-au manifestat încă opinii publice, așa că le-am descoperit noi scotocind prin jurnalele lor personale. (pamflet)

Genoveva Farcaș (Inspector șef IȘJ Iași) – Vestea președintelui Iohannis că școlile vor rămâne închise până în toamnă mi-a creat o stare de confuzie. De fapt, problema e că m-am săturat de spălat vasele. Aș fi vrut și eu să mai ies la aer, să mai inspectez câte o cancelarie unde să trantesc cataloagele pline cu note specifice loazelor, să mai fac mișto de vreun suplinitor amărât, chestii din astea care dau savoare vieții unui inspector școlar. Dar de unde, iată că bucuria reîntoarcerii la butoane se amână pentru toamnă. Ar mai fi o speranță de ieșit din casă, la Bacalaureat. Trebuie să-mi fac o rochie nouă, va fi sărbătoare!

Tudorel Toader (rector UAIC) – Eu sunt foarte relaxat de când cu hotărârea lui Iohannis de a pune lacăt pe școli și universități. E foarte liniște pe holurile și în amfiteatrele de la Universitatea Al. I. Cuza. La ce nevoie aveam de studenți? Să facă gălăgie pe holuri, să pună de cine știe ce revoltă ațâțați de bezmeticul de Silvian Man? E mai bine așa, simt cum se așază temeinic lucrurile după realegerea mea ca rector. Ca faliile tectonice după un cutremur. Iar până în septembrie am timp berechet să-mi scriu discursul de deschidere a anului universitar. Probabil voi umple ditamai sfertul de pagină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *