Arafat și Streinu – Cercel, misiune de anihilare a lui Astărăstoae (pamflet)

Râs cu plâns

Coronavirusul a stârnit furtună nu numai în toate mediile economice și sociale, ci și în rândul personalităților medicale din România. Demiterea profesorului Adrian Streinu – Cercel din Grupul de Comunicare Strategică a fost un semn că rivalitățile și unele interese sunt destul de puternice la vârf. Având mai multă notorietate, Raed Arafat rămâne în picioare în această perioadă tensionată. Pe de altă parte, profesorul ieșean Vasile Astărăstoae se luptă cu morile de vânt, făcând pe Facebook raționamente incomode pentru cei care susțin măsurile de izolare. Totuși, toate aceste trei personalități au un lucru în comun: sunt Cetățeni de Onoare ai Iașului, drept urmare nu ne-am mirat aflând că s-au întâlnit în taină zilele trecute. (pamflet)

O mașină parcată discret pe o stradă din Iași. E noapte. În mașină, Streinu – Cercel și Raed Arafat cercetează o hartă la lumina lanternei.

Streinu – Cercel: – Raed, ce fel de hartă ai luat? Văd că e un turistică, nu înțeleg nimic din ea.

Raed Arafat: – Mă mir, Adriane! Pentru unul care a întocmit ditamai proiectul „Vacanța Mare”, cu sejururi generoase pentru bătrâni în hoteluri rechiziționate, ar trebui să fii un expert în biznisuri turistice.

Streinu – Cercel: – Mda, mă așteptam la remarca asta de urgentist. Voi, ăștia de la ISU, nu prea le aveți cu umorul. Mai mult cu descarcerarea, cu toporul, cu tulumba. Eh, nu ca epidemiologii, care au finețea microscopică a bancurilor ce devin lesne virale.

Raed Arafat: – Poftim, ai ocazia acum să-ți dovedești intuiția. Fără să folosești microscopul, găsește-l pe Astărăstoae pe harta asta.

Streinu – Cercel: – Eu încă nu sunt lămurit de ce îl căutăm pe domnul profesor. Am văzut și eu ce scrie, emite tot felul de păreri care sprijină teoria conspirației, dar pentru atâta lucru trebuia, oare, să acceptăm misiunea aceasta?

Raed Arafat: – E stare de război! Nu trebuie să lăsăm pe nimeni să fisureze unitatea de monolit din jurul Grupului de suport tehnico – științific.

Streinu – Cercel: – De unde tocmai m-ați dat afară!

Raed Arafat: – A fost o reacție de respingere a organismului care a reperat un virus. Ești specialist, ar trebui să știi asta.

Streinu – Cercel: – Nu-mi place ce se întâmplă. Ce liniștit stăteam eu la Institutul Matei Balș, cercetând dinamica strănutului. A trebuit să apară coronavirusul ăsta, să mă scoată din intimitatea eprubetei.

Raed Arafat: – Astea-s mofturi de doctor civil.

Streinu – Cercel: – Te rog, fără atacuri sub centură. Vrei să-mi pun masca de Zorro? Hai că acum o pun și te provoc la duel. În ce vrei să ne luptăm, în covizi sau rujeolă?

Arafat se încruntă și scoate de la centură un pistol de măsurat temperatura. Îl îndreaptă spre fruntea lui Streinu – Cercel, care deja începe să se acopere cu broboane de sudoare.

Streinu – Cercel: – Ce vrei să faci? Nu, te rog, nu fă asta! Știu, am 37 cu 8, dar jur că e doar o viroză, un guturai!

Raed Arafat: – Vrei să scot și PCR – ul din dotare, domnule profesor?

Streinu – Cercel: – Nuu, te rog, fără PCR! Fac ce vrei tu, numai nu mă testa, rogu-te!

Arafat bagă la locul pistolul, în timp ce Streinu – Cercel geme încet, ghemuit pe banchetă. La un moment dat, îl vede pe Vasile Astărăstoae mergând legănat, fără grabă, pe aleea din fața blocului. Arafat iese din mașină și-i taie calea, cu un zâmbet mieros.

Raed Arafat: – Ce surpriză, domnule profesor, să ne întâlnim pe străzile Iașului la o oră atât de nepotrivită pentru pensionari!

Vasile Astărăstoae: – Într-adevăr, cu ce ocazie pe la Iași, domnule doctor? Probabil vreți să deschideți și aici un spital de campanie din carton, pe modelul ctitorului Potemkin?

Raed Arafat: – Aveți umorul ascuțit ca un bisturiu. Reflex de la necropsii?

Vasile Astărăstoae: – Evident! Cine râde la urnă, râde mai bine. La urna funerară, desigur.

Raed Arafat: – Vă invit în mașină, prietenul Streinu – Cercel vrea să vă salute.

Cei doi intră în mașina în care Streinu – Cercel ascunde la timp o imensă seringă.

Vasile Astărăstoae: – Vă salut, domnule profesor. Ce faceți, sunteți într-o vizită de prospectare a pieței hoteliere ieșene?

Streinu – Cercel: – Off, văd că și provincia continuă ironiile la adresa mea. De fapt, eram în trecere prin Iași, iar mașina lui Arafat a rămas în pană. Profit de ocazie să mai aud de la dumneavoastră câteva detalii incendiare privind conspirația mondială din spatele acestei pandemii.

Vasile Astărăstoae: – Sunt multe de spus. Chiar acum urcam în apartament pentru a scrie un nou articol bombă despre mafia care conduce lumea medicală, mână-n mână cu politicienii. De pildă, ceea este extrem de interesant e că…

Astărăstoae nu mai apucă să continue, Streinu – Cercel injectându-i în umăr conținutul uriașei seringi. Profesorul adoarme instantaneu, rezemat de scaun.

Streinu – Cercel: – Îmi pare rău, domnule profesor, dar așa a fost prospectul de la Big Pharma: un covid proaspăt, cu un strop de SARS și o undă de Ebola, totul amestecat cu un deget de West Nile. Trebuia să fiți tratat, nu se mai putea cu sabotajul dumneavoastră. Ori suntem doctori, ori nu mai suntem!

Astărăstoae (foto stânga, pamflet): Și, cum stați cu izolarea aici, în Tibet? Vă dau voie să levitați până la alimentară să luați făină și drojdie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *