Prima zi de școală, prima sesiune foto pentru politicieni (pamflet)

Satiră cu ștaif

Școala a reînceput nu numai pentru cei peste 60.000 de elevi din Iași, ci și pentru politicieni, care s-au înființat imediat la festivitățile de deschidere a noului an de învățământ. Curioși, am vrut să vedem viziunea despre școală și planurile câtorva dintre oamenii zilei cu ocazia acestui nou început de drum educațional. (pamflet)

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași – Suntem un oraș excepțional, avem cea mai veche Universitate, dar și cea mai nouă grădiniță din România, abia inaugurată astăzi. După cum vedeți, legăm punți peste veacuri între generații, de la umbra bătrânului Tei eminescian la mucișorii celui mai mic dintre copiii de grădiniță. Scuzați-mă, de obicei nu sunt atât de sensibil, dar m-au amețit florile de la festivitățile din școli, plus parfumul doamnei inspector general. În rest, ce să zic? Ador școala, îmi aduc aminte cu plăcere de orele de engleză. Erau foarte frumoase, mai ales când nu participam la ele!

Filip Havârneanu, deputat USR – Sunt foarte emoționat că a început școala! Chiar înainte de a veni la festivitatea de deschidere, am tras o tură pe la păcănele, pentru a-mi potoli emoțiile. Evident, am ales o sală aflată departe de școală, îmi respect inițiativele legislative. Mi-a mers bine, am prins un full de popi, cât pe ce să-mi intre și o roială mică. Am vrut să-mi fac mâna și la un bingo, dar jocul ăsta e atât de vetust! Oricum, mi-am luat porția de adrenalină. Știți, de când am fost pe frontul din Ucraina, m-am obișnuit cu senzațiile tari. Și apoi, plecarea lui Cosette din partid mi-a scăzut pofta de viață, așa că aleg emoțiile puternice pentru a-mi reveni la tonusul unui tânăr de succes. Le voi povesti elevilor despre cum am distrus eu o dronă rusească cu un dop de șampanie lansat la momentul oportun.

Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași – Din păcate, nu am timp pentru festivități, am venit doar pentru un check-in rapid la școala din cartier. Nu pot părăsi aeroportul nicio clipă, la fiecare minut aterizează câte o ofertă de la companiile aviatice. Toate vor să aducă avioane la Iași, să deschidă noi rute. Cu terminalul nu mai știu exact în ce fază de construcție ne aflăm, dar cu siguranță într-un stadiu terminal.

Alexe (foto, pamflet): Dă, măi, și mie o bucățică de colac, nu fi zgârcit! Venisem și eu cu niște gogoși la mine, dar deja le-am terminat vorbind la festivitatea de deschidere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *