Prisecaru a gătit delicatesa supremă pentru veganii energetici: salata integrativă de mazăre

Râs cu plâns

Cunoscutul om de afaceri Ioan Prisecaru, transformat de ceva vreme în promotor al dansului energetic, a trecut la o nouă fază în cariera sa de guru spiritual. Mai precis, Prisecaru a început să dezvăluie fanilor săi secretele alimentației energetice, gătind online misterioasa salată integrativă de mazăre care cuprinde nu mai puțin de 16 ingrediente! Mai multe despre abilitățile gastronomice ale lui Ioan Prisecaru am aflat chiar din jurnalul său de bucătar energetic. (pamflet)

  • Sincer, ideea asta cu gătitul mi-a venit într-o după amiază plictisitoare energetic, când abia dacă aveam chef să fac o mantră ușoară de weekend. De jumătate de oră priveam fix unicul cuvânt pe care îl scrisesem pe caietul meu de predare a diverselor chestii motivaționale: Coaching. Și, tot așa, repetând la nesfărșit Coaching, am avut revelația: Cooking! Ce-ar fi să-mi surprind cursanții cu un curs de gătit abstract și integrativ? Da, dar ce fel de mâncare să aleg? Vulgul lipsit de potențialul integrării în absolutul papilelor gustative o trage în perioada asta numai cu urzici, spanac și ștevie. Am fost deunăzi într-un restaurant și i-am întrebat pe chelneri dacă au un meniu de alimentație pitagoreică. „Numai șnițele și cartofi prăjiți, dar putem prepara și o ceafă”, mi-a răspuns suspicios băiatul cu papion. Auzi, șnițel de pui, când ai la îndemână atâtea combinații astrale de ingrediente! Așa că am invocat spiritul Marelui Chef al Universului, rugându-l să-mi dezvăluie rețeta pe care să o prepar iubiților mei discipoli. După câteva minute de meditație intensă, nu exagerez, dar de pe raftul debaralei a căzut o cutie de mazăre! De ce nu fasole cu afumătură sau tocană de legume, rămâne un mister. Am luat cutia, i-am făcut un mic ritual de îndepărtare a spiritelor reptiliene și am așezat-o în altarul sacrificiului ancestral, adică în cuptor. Când mă pregăteam să aprind flacăra recunoștinței gurmande, un alt semn m-a oprit de la acest gest necugetat! „Ioane, nu așa se face! Scoate cutia și fă salată integrativă din mazăre!”, mi-a șoptit Marele Chef al Universului. Chiar în acel moment, din imprimanta pe care nici măcar nu o atinsesem, a ieșit și lista ingredientelor. Pe moment, am rămas dezamăgit de banalitatea acestora: leuștean, pătrunjel, mărar etc. Însă am avut iarăși o revelație: importantă este mixarea acestora, felul în care le combini. Din combinația magică a literelor alfabetului au ieșit marile capodopere ale omenirii, de la Ramayana la Odiseea. Așa și cu leușteanul și castraveții mei. Totul pe fondul elementului primordial: mazărea! Ah, abia aștept să le gătesc cursanților mei! Data viitoare voi încerca să obțin rețeta ghiveciului bipolar de legume cuantice.


Prisecaru (foto, pamflet): Pe scurt, voi integra mărarul, castraveții și mazărea în bolul energetic, apoi îmi voi servi discipolii în funcție de aura pe care o degajă foamea fiecăruia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *