Paza bună trece psihoza rea. Directorul Oprişanu, instruindu-şi personalul pentru starea de urgenţă

Metropola

Vremuri vesele la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. De câteva zile, spitalul a rămas fără serviciile firmei de pază care asigura securitatea pacienţilor, dar, mai ales, a vizitatorilor, medicilor şi, de ce nu, a întregului oraş. Chiar dacă firma de pază ar fi rămas pe poziţii, ea nu ar fi asigurat decât două posturi de paznic la Şipote şi Bârnova şi doar unul la Institut. În consecinţă, managerul spitalului, Gabriel Oprişanu, intenţionează să suplinească lipsa unor paznici profesionişti cu personal de la centrala termică a unităţii sanitare, fără obiectul muncii în urma unei viitoare racordări la sistemul centralizat de termoficare. În aceste condiţii, am surprins un dialog între directorul stabilimentului şi Vasile Zăpăcitu, fochist la centrală.

Gabriel Oprişanu: Domnu’ Zăpăcitu, te-am chemat la mine pentru a-ţi prezenta viitoarele tale atribuţii profesionale din cadrul Institutului. Ia arată-mi un pic salopeta. Aşa, întoarce-te, să te văd şi pe la spate.
Vasile Zăpăcitu: Aoleu, dom’ director, dacă aveţi ceva gânduri necurate, să ştiţi că eu sunt om credincios, cu frică de Dumnezeu…

Dacă e vorba de Dumnezeu cel de la pavilionul doi bărbaţi, ar fi bine să te vindeci de spaima asta, pentru că tocmai te-am făcut agent de pază al Institului. De aia mă uitam la salopetă, să văd dacă o putem transforma în uniformă de bodyguard. Deja i-am găsit şi un nume, o să te duci mâine la PIM să-ţi imprime pe geacă Romparkin, aşa se va numi noua firmă de pază.
Păi, dom’ director, eu nu prea ştiu să mă bat, sunt şi cam şchiop de un picior, cum să alerg după nebuni prin curtea spitalului?

O să ai un pistol special, nu trebuie să alergi după nimeni. Treci pe la doamna Viorica de la farmacie şi-i spui să-ţi dea Trankill cu calibrul de 75 de miligrame. Asta va fi noua ta armă, pricepi? Acoperă un spectru larg de atacatori, de la Napoleoni la Ţepeşi şi ce-or mai fi prin zonă.
Nu ştiu ce să zic… mai am nevoie de un schimb, nu pot lucra 24 de ore pe zi. Îl pot lua cu mine şi pe Cipri, de la calorifere?

Ai mână liberă să-ţi faci echipa. Începeţi chiar de mâine. Deja au evadat vreo doi de la „fără clanţă”, aşa că problema nu mai suportă întârziere.
Dom’ director, dar pe doctori avem voie să-i controlăm, să le facem ceva percheziţie?

De doctori mă ocup eu. Nu ştiu de mine cine va avea grijă, că mai am şi eu nişte crize greu de stăpânit. Dar mă mai iau cu Facebookul, după două – trei postări cu asistentele de la Socola, îmi trece, hahaha! Bun tratament, îl recomand tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *