O reuniune a capetelor plecate din PNL Iaşi. Zestrea domniţei Ralu

Politică la patru ace

La filiala ieşeană a PNL, situaţia bălteşte, şi nu neapărat din cauza ploilor din ultimele zile. Vizita la Iaşi a conducerii liberale centrale, reprezentată de Raluca Turcan şi Cristian Buşoi, a făcut ca în vârful organizaţiei locale să rămână tot demisionarul Teofil Bălteanu. Conform declaraţiilor şefei de la Bucureşti, discuţiile au fost sincere şi cu cărţile pe masă, din rândul cărora este foarte probabil să fi lipsit ghidul câştigării alegerilor, de oricare natură ar fi acestea. După şedinţa din Podu Roş, între Raluca Turcan şi deputatul Costel Alexe a avut loc un dialog ferit de ochii celorlalţi, nu şi de urechile noastre.

Costel Alexe: Doamna preşedinte, dacă aţi şti cât sunt de onorat de vizita domniei voastre! Sunteţi ca o rază de…
Raluca Turcan: Mai uşor cu scamele de pe rever, domnu’ Alexe, că abia l-am scos de la spălătorie. Dacă vrei, îţi dau o perie, să mă freci un pic pe spate, că am înţepenit pe scaunul din sală.

Sigur că da, am deja peria pregătită, doar cum vă închipuiţi că m-am strecurat spre un nou mandat. Şi am avut o groază de preşedinţi aici, la Iaşi, fiecare cu mofturile şi peria lui preferată.
Bravo ţie, că eşti prevăzător dar, mai ales, clarvăzător, lucru mare în politică. Uite, cât bea Buşoi o cafea la automatul din hol, zi-mi şi mie de ce aveţi rezultate atât de slăbuţe în alegeri?

După părerea mea, PNL Iaşi e un mix de ingrediente tari ca nuca, foarte greu de pisat şi închegat. Fiecare are impresia că deţine adevărul absolut şi nu se lasă până nu li-l bagă pe gât şi celorlalţi. Dar să ştiţi că eu nu înghit orice, decât ce îmi recomandaţi dumneavoastră, care sunteţi o expertă în ştiinţa politicii fără de care…
Iar ai luat-o pe arătură, Alexe! Să ştii că dacă voiam entertainment, îl chemam pe Tomaşeschi în particular, să danseze pe masă. Chiar nu-mi poate oferi nimeni o analiză serioasă, bărbătească, a ceea ce se întâmplă la Iaşi?

Ştiţi, a fost săptămâna 1 – 8 martie, iar noi, bărbaţii din organizaţie, încă suntem confuzi. Nici pe 9 martie n-am fost mai breji, dar, oricum, se putea discuta cu noi, măcar până pe la şase seara.
Am înţeles ce se întâmplă şi voi lua măsuri. Îl mai ţin pe domnul Bălteanu şef o lună, două, până prin mai, după aia voi impune o femeie preşedinte la Iaşi. Iar pe domnii din filială îi voi trimite la cratiţă, să înveţe şi ei cu ce se mănâncă politica. Buşoi, ia du-te în bucătărie şi vezi ce se întâmplă cu tigaia aia, simt miros de ars şi e clar că nu vine de la motorul organizaţiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.