Nicolo Napoli: „Se plânge atât de mult la Poli Iași, încât ar fi bine să ne tragem și un rând de batiste cu însemnele echipei!”

D’ale vedetelor

Nicolo Napoli, italianul care a antrenat Poli Iași în perioada în care clubul ieșean accedea pentru prima oară în istorie în cupele europene, a revenit pe banca alb – albaștrilor. Situația din Copou este mai mult decât precară, echipa ducându-se încet, dar sigur, către zona ligii secunde. Conștient de importanța misiunii sale extreme și de nevoia de sprijin din partea publicului și presei, Napoli a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu. (pamflet)

IEȘEANUL: – Domnule Napoli, reveniți la Poli într-un moment foarte dificil pentru echipă. Cum vi se pare atmosfera din Copou?

Nicolo Napoli: – La fel de anostă ca și în urmă cu doi – trei ani. În continuare, orașul ăsta nu știe să facă o pizza ca lumea. Așa e și cu echipa de fotbal. Multe ingrediente inutile, pe un blat de talent subțire. Nu se leagă jocul. Aici ar fi trebuit băgată niște mozzarella de calitate, altfel salamul, șunca și măslinile nu formează o echipă bine închegată. Avem probleme și la finalizare. Antrenorul dinaintea mea scotea pizza prea repede din cuptor și totul era un soi de aluat crud, pe care adversarii noștri îl frământau în crampoane după cum voia mușchiulețul lor.

IEȘEANUL: – Deci totul e o problemă de compoziție, de știință a asamblării roșiilor, măslinelor, brânzei…

Nicolo Napoli: – Cam așa ceva. Apoi, sunt dificultăți și cu mentalitatea. Jucătorii ieșeni n-au respect față de antrenori. După ce am fost alungat de la Poli, mă așteptam ca, pentru perfomanțele mele, să-mi fie adus un omagiu, dar m-am trezit cu o formagio în contul bancar. Mare brânză!

IEȘEANUL: – Cum vedeți evoluția Politehnicii Iași în următoarele meciuri?

Nicolo Napoli: – Vor fi probleme. Vine primăvara, floricele pe câmpii, băieții încă nu sunt pregătiți să facă față unui asemenea asalt al prospețimii, vitalității, renașterii naturii. Vorbesc serios, vom avea obstacole aproape insurmontabile. E posibil ca până și o panseluță rătăcită pe gazon să împiedice un dribling fin al nostru. Suntem fragili, s-a plâns mult la clubul ăsta. Am văzut că și domnul președinte Paraschiv bocește de vreo lună pe Facebook. Cică face parte din fișa postului. Nu știu, nu mă pricep la management, dar ar fi bine să ne tragem și un rând de batiste cu însemnele echipei.

IEȘEANUL: – Blat subțire și crocant sau moale și pufos?

Nicolo Napoli: – Depinde de portofel.

IEȘEANUL: – Liga I sau Liga a II – a?

Nicolo Napoli: – Liga a III – a.

IEȘEANUL: – Napolitane sau biscuiți?

Nicolo Napoli: – Varză a la Cluj.

IEȘEANUL: – Pfizer sau Astra Zeneca?

Nicolo Napoli: – Frecție la gheata de lemn.

Napoli (foto, pamflet): Dacă tot e să fim pe ultimul loc, măcar să fie unul la geam, să vedem cum defilează celelalte echipe din Liga I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *