NICOLAE CEAUȘESCU are propria pagină de Facebook

Metropola

Pentru nostalgici, Ceaușescu n-a murit, ba chiar e online. Dacă ignori mesajele ideologice, pagina poate fi utilă datorită colecției impresionantă de fotografii de epocă. De „epocă de aur”.

\"\"


Prezentare
„Nicolae Ceauşescu (n. 26 ianuarie 1918, Scorniceşti – d. 25 decembrie 1989, Târgovişte) a fost un politician comunist român, membru al Partidului Comunist din România din ilegalitate, din anul 1932, conducătorul Republicii Socialiste România din 1965 şi până la căderea sa şi a regimului comunist în România, survenită în 22 decembrie 1989. La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepţional. La 25 decembrie 1989, soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost judecaţi în cadrul unui proces sumar de acest tribunal, condamnaţi la moarte şi executaţi la câteva minute după pronunţarea sentinţei”. Aceasta este prezentarea paginii de Facebook făcută de un individ pe numele fostului dictator român.

60.000 de aprecieri
Nu se cunoaște cine se află în spatele paginii de Facebook „Nicolae Ceaușescu”. Cert este că pagina se bucură de succes în rândul internauților. A strâns aproape 60.000 de aprecieri (like-uri), aproape 8.000 de persoane discută despre asta. Iar trendul este pozitiv: numărul aprecierilor din această sptămână față de cea precedentă este în creștere cu 1,2%.

\"\"

Colecție foto
Ce se întâmplă totuși pe această pagină de Facebook? E clar una dedicată nostalgicilor perioadei comuniste, cu comentarii de genul „atunci era bine, acum e nasol în capitalism”. Pagina poate fi totuși utilă mai ales pentru cei tineri care pot găsi acolo o impresionantă colecție fotografică cu imagini din România comunistă de acum 30-50 de ani. Totuși, legendele pozelor, adică textele ce le însoțesc, trebuie recepționate cu precauție, adevărul istoric fiind deteriorat de concepțiile celui ce administrează pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *